Янукович хоче поговорити з Ющенком про своє опозиційне майбутнє

Четвер, 24 лютого 2005, 10:03
Лідер Партії регіонів, екс-прем'єр-міністр й екс-кандидат у президенти Віктор Янукович хотів би найближчим часом зустрітися з президентом України Віктором Ющенком, щоб обговорити питання становлення й розвитку цивілізованої опозиції.

Про це Янукович заявив 23 лютого під час зустрічі з конгресменом США Робертом Векслером, у якій взяв участь надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джон Гербст.

"Я впевнений у тому, - підкреслив під час зустрічі Янукович, - що Україна остаточно й безповоротно стала на шлях демократичного розвитку. І я від цього тільки радію".

Він також додав, що зараз у нього є "чудова можливість вести розвиток нової, цивілізованої опозиції, такої опозиції, яка властива всім демократичним країнам".

На думку Януковича, у такому розвитку має бути зацікавлена насамперед влада, саме їй краще й ефективніше буде працювати при сильній опозиції, яка не дасть зробити серйозних помилок.

"А мета у нас одна, - підкреслив Янукович, - працювати на розвиток держави, на поліпшення добробуту людей, створення всіх умов для об'єднання нації".

За таких умов, відзначив Янукович, у суспільстві не буде такої напруги, яка була, наприклад, під час минулих президентських виборів.

Найближчим часом, сказав голова Партії регіонів, "я буду ініціювати широке обговорення проблем становлення й розвитку конструктивної, цивілізованої опозиції за участю провідних політологів, як вітчизняних, так і європейських, американських, представників влади й опозиції".

"Думаю, я маю на це право, - підкреслив Янукович, - тому що за мене, мою програму на останніх виборах проголосувала половина мешканців України".

Дуже важливою, на думку Януковича, є позиція в цьому питанні президента України Віктора Ющенка. Янукович висловив бажання найближчим часом зустрітися з президентом для обговорення цих проблем.

"Я впевнений, - сказав він, - що ми у змозі вирішувати ці проблеми. Є президент України, є лідер опозиції, які мають всі можливості визначити шляхи конструктивної роботи на користь народу України".

Конгресмен Роберт Векслер висловив щирі побажання успіхів на шляху розвитку демократії в Україні й становлення нової опозиції.

Під час зустрічі було також обговорене широке коло питань розвитку демократії в Україні, ситуації навколо Іраку, євроінтеграційних процесів у нашій державі й розвитку відносин Україна-Росія, - повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі Януковича.

Як повідомлялося, раніше Янукович висловив намір зустрітися із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Читайте також:

Янукович хоче зустрітися з Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News