Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стельмах повертає перевірених людей і виправдав дизайн гривні Тігіпка

Четвер, 24 лютого 2005, 13:41
Голова Нацбанку України Володимир Стельмах заявив, що повертає не старі, а перевірені кадри.

"Я старі кадри не повертаю. Я повертаю досвідчені перевірені кадри, з якими я працював", - сказав Стельмах на прес-конференції в четвер, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Він вважає, що команда, з якою він працював у НБУ, була найефективнішою за всі роки діяльності Нацбанку, оскільки за даними експертно-аналітичного центру Ради НБУ, в 2001-2002 роках під час роботи саме цієї команди, гривня була найбільш стабільною.

Він також не виключає, що надалі будуть проводитися кадрові перестановки, якщо цього вимагатиме ринок. "Ми повинні жити відповідно до вимог часу", - сказав він і пояснив, що кадрові зміни пов'язані з тим, що він не почув підтримки запропонованої ним концепції діяльності Нацбанку.

"Я зрозумів, що ці люди нічого не робили", - сказав він. Глава НБУ також вважає, що за два останні роки нічого не змінилося, хоча час вимагав таких змін, а також приймалися "закриті рішення".

На його думку, у часи, коли він і Ющенко очолювали НБУ, такі закриті рішення ніколи не приймалися. При цьому він заявив, що, якби він знав про такі рішення раніше, "я б їх за півтори хвилин позвільняв".

Стельмах також не погодився з думкою, що попередні голови НБУ вдавалися до змін українських банкнот "під себе" тільки заради того, щоб поставити там свій підпис. "Ніхто під себе ніякі банкноти не випускав", - сказав Стельмах.

За його словами, питання зміни дизайну й розміру купюр гривні розглядалося ще в 2000 році, і саме тоді було ухвалено рішення про необхідність таких змін, оскільки постійно необхідно підсилювати системний захист гривні. Крім того, за його словами, такі зміни необхідні з погляду зношеності банкнот.

Він також пообіцяв, що НБУ буде створювати рівні умови як для вітчизняних, так і для іноземних банків.

Стельмах відзначив, що Україні необхідно буде створити відповідні законодавчі умови для діяльності українських банків. Банки повинні бути відкритими як за своєю організаційною формою, так і стосовно їх власників, вважає він.

Голова НБУ пообіцяв, що ніхто в Україні не буде штучно вживати заходів, спрямованих проти банків. Він вважає, що в Україні мають право на життя як великі, так і дрібні, але міцні банки.

Стельмах не виключає, що в Україні будуть відкриватися відділення й філії іноземних банків, однак він не сказав, чи будуть такі відкриття вже цього року, відзначивши, що вирішення цього питання залежить від багатьох обставин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...