Ющенку пропонують виписати собі гарантії

Четвер, 24 лютого 2005, 13:43
Керівник депутатської групи "Демократична Україна" Ігор Шаров вважає, що закон про гарантії президентові повинен бути внесений самим президентом Віктором Ющенком.

Так народний депутат прокоментував пропозицію Міністерства юстиції скасувати постанову про забезпечення Леоніда Кучми, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Мені здається, що логічно було б, якби Закон про гарантії екс-президентам ініціював чинний президент Віктор Ющенко або ж його представник у Верховній Раді", - заявив депутат.

У цьому випадку ми знімемо зайву напругу, що виникає при розгляді цього питання".

Шаров також упевнений, що внесення й прийняття Закону про гарантії екс-президентам наблизить Україну до рівня цивілізованих демократичних країн, де колишнім державним діячам надається гарантований захист від переслідування за прийняті ними під час перебування на своїх постах політичних рішень.

Між тим Міністерство юстиції у зв‘язку з численними запитами ЗМІ щодо норм чинного законодавства, якими регулююється забезпечення президента України після виходу у відставку, поширило постанову Верховної Ради "Про забезпечення, обслуговування та охорону Президента України".

Згідно з нею, після виходу у відставку президентові України довічно зберігається розмір посадового окладу; надається державна дача з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням; зберігається медичне та санаторно-курортне обслуговування його та дружини.

Постанову ухвалено ще 4 січня 1992 року. Підписана вона Іваном Плющем.

Читайте також:

Кучма встиг отримати дачу, помічників і офіціантів від Азарова


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування