Після зникнення зенітки до складів приставлять військових?

Четвер, 24 лютого 2005, 14:26
Міністр оборони України Анатолій Гриценко заявляє, що за фактом зникнення з військової частини в Криму ракет та переносного зенітно-ракетного комплексу простих рішень не буде.

Про це міністр сказав у четвер, відповідаючи на запитання стосовно зникнення з військової частини ВМС ЗС України в Криму пускового пристрою та двох пеналів з ракетами до переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) "Стріла-3М".

Як зазначив міністр оборони, ПЗРК - дуже небезпечна зброя, яка може використовуватися з терористичною метою. Гриценко повідомив, що нині за фактом зникнення ПЗРК та ракет до нього триває серйозне розслідування. Про його хід інформується президент України, секретар РНБОУ та голова уряду.

Зокрема, сказав Гриценко, нині з'ясовується, коли саме зникли пусковий пристрій та ракети до ПЗРК "Стріла-3М", хто у цьому винний, чому не спрацювала охорона військової частини, і чому, власне, вартовим воєнізованої охорони не було застосовано зброю при виявленні на об'єкті підозрілих осіб.

Як поінформував Гриценко, нині розглядаються варіанти щодо подальшого забезпечення охорони на складах з боєприпасами, і, зокрема, доцільності заміни воєнізованої охорони, яка складається з цивільних осіб, на солдат строкової служби або солдат-контрактників. Вивчається питання оплати праці, відпочинку та інше.

Водночас міністр оборони зазначив, що за фактом зникнення ракет та переносного зенітно-ракетного комплексу простих рішень не буде.

Переносний зенітно-ракетний комплекс "Стріла-3М" належить до класу так званих малих озброєнь, застосовується для боротьби з повітряними об'єктами на незначних висотах.

"Стріла" не розцінюється як ефективна зброя проти військових літаків, однак є досить небезпечною при застосуванні проти вертольотів та пасажирських літаків, тому вважається у світі одним з найнебезпечніших знарядь в руках терористів.

УНІАН

Читайте також:

На українському флоті вкрали ракети "Стріла"

Тимошенко не звільнятиме Гриценка за ракети

Міноборони з'ясовує, яку зенітку в нього украли

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування