Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Улюблений ринок президента врятований. Сінний не закриють

Четвер, 24 лютого 2005, 14:51
Київська міська рада зобов'язала інвесторів, які мають намір збудувати торгово-офісний і житловий центр на території Сінного ринку, зберегти старий будинок ринку й здійснити його капітальний ремонт і реконструкцію.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Київради в четвер.

Даним рішенням Київрада внесла зміни до свого попереднього рішення, що надавало ТОВ "Ферро" і ТОВ "Сінний ринок" земельну ділянку для будівництва торгово-офісного і житлового центру на вулиці Воровського. Це рішення передбачало знесення всіх існуючих будинків на території ринку.

Дане рішення на засіданні у четвер виносилося на голосування кілька разів, не набираючи необхідної кількості голосів.

Як заявив Київський міський голова Олександр Омельченко, він знає про "закулісні домовленості" депутатів Київради і закликав "відмовитися від них".

Під час засідання депутат Ігор Дзвоник, зокрема, заявив, що старий будинок Сінного ринку перебуває в аварійному стані. Він також відзначив, що інвестори вже взяли кредит в $3 млн. для здійснення даного проекту, при цьому в новому торгово-офісному центрі торговельні площі будуть збільшені на 2 тис. кв. м.

Як заявив депутат, рішення про реконструкцію старого будинку ринку ухвалюється, виходячи з "політичної доцільності".

Омельченко підкреслив, що на території Сінного ринку "абсолютно реально" побудувати і новий торгово-офісний центр, і паралельно виконувати комплексний поетапний капітальний ремонт старого будинку ринку, зберігши робочі місця.

В остаточному підсумку депутати ухвалили рішення щодо збереження старого будинку ринку 48 голосами з 68 депутатів, які були присутні на засіданні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування