Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із квітня ліквідують пенсійну зрівнялівку й будуть платити за дітей

Четвер, 24 лютого 2005, 14:57
Міністр праці й соціальної політики України В'ячеслав Кириленко припускає, що вже з першого квітня може початися диференціація пенсій, а допомога по народженню дитини повинна скласти 8497 гривень.

Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі Міністерства.

Уряд, за даними прес-служби, найближчим часом має внести у Верховну Раду законопроект, який передбачає важливе збільшення соціальних виплат різним категоріям громадян.

"Це зміни в сім законів, які регулюють питання пенсій, одноразової допомоги по народженню дитини, допомоги родинам з дітьми, допомоги малозабезпеченим родинам", - повідомив Кириленко.

"Сьогодні ми, з одного боку, знаємо, звідки взяти додаткові кошти, а з іншого боку - вносимо пропозиції про їх розподіл між пенсіонерами, самотніми матерями, багатодітними родинами й т.д. Ми розраховуємо на повну підтримку цього закону з боку суспільства", - відзначив міністр.

За його словами, пенсії будуть виплачуватися на рівні не нижче прожиткового мінімуму, а сам мінімум буде встановлюватися на кожен квартал. Також уряд планує ліквідувати впроваджену попереднім урядом "пенсійну зрівнялівку".

Зокрема, пропонується вже з 1 квітня диференціювати пенсію для п'яти мільйонів найбільш незахищених категорій пенсіонерів - інвалідів І й ІІ груп, ветеранів війни, людей, які живуть у складних умовах.

У другому півріччі 2005 року пенсія буде диференційована й для інших восьми мільйонів пенсіонерів.

Кириленко також запевнив, що уряд виконає зобов'язання про кардинальне підвищення допомоги по народженню дитини.

"Ми пропонуємо розбити цю суму - 8497 гривень - на дві частини. Понад 3 300 гривень мати або батько будуть одержувати відразу після народження дитини, а інше - протягом року рівними частинами, у порядку, що буде визначений урядом окремо", - повідомив Кириленко.

За словами міністра, законопроект буде передбачати й інші новації, зокрема, збільшення в чотири рази - до 100 відсотків прожиткового мінімуму - допомоги на дитей-сиріт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування