Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КІРПА ПЕРЕКАЗАВ НА КАМПАНІЮ ЯНУКОВИЧА 72 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Четвер, 24 лютого 2005, 16:25
Голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович стверджує, що українська залізниця переказала 72 млн. грн., які після переведення у готівку витрачались на проведення передвиборчої кампанії Віктора Януковича.

Про це депутат заявив у четвер на прес-конференції в Києві.

За словами депутата, зокрема, у жовтні 2004 року за усною вказівкою колишнього міністра транспорту України Георгія Кирпи керівництвом Придніпровської залізниці було незаконно переказано, під виглядом благодійної допомоги на рахунок фонду "Артеміда – з добром до людей" 16 млн. 800 тис. грн.

Стретович вважає, що ці кошти фактично були витрачені на підтримку кандидата на посаду президента України Януковича.

Стретович також повідомив, що у грудні 2004 року цей фонд було ліквідовано. За його словами, аналогічним чином і інші залізниці України незаконно під час виборів переказували мільйони гривень на підтримку провладного кандидата.

Як зазначив Стретович, очолюваному ним Комітету вдалося знайти певні документи, які підтверджують ці незаконні дії, але більшість документів була знищена після ліквідації фонду.

Голова Комітету також сказав, що гроші з Кіровограду, де діяв фонд, під охороною донецьких міліціонерів розвозились по всій Україні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування