Ширак показав зневажливе ставлення до Ющенка?

Четвер, 24 лютого 2005, 18:41
Президент Франції Жак Ширак у вівторок залишив раніше за інших президентів засідання комісії Україна-НАТО, що деякі дипломати сприйняли як демонстрацію зневажливого ставлення до Віктора Ющенка.

Про це повідомляє міжнародна газета "International Herald Tribune" у номері за четвер, де видання розповідає про подробиці візиту Ющенка до Брюсселю і Страсбургу в першій половині цього тижня.

"International Herald Tribune" також наводить слова "офіційних осіб", які "наполягають, що від'їзд Ширака не означає жест проти України".

Водночас газета пише про негативні настрої щодо розширеного ЄС у Франції, особливо напередодні референдуму щодо європейської Конституції.

Уряд Франції хоче уникнути поглиблення цих занепокоєнь у себе на Батьківщині, що може статися через розгляд можливого членства України, зазначає "International Herald Tribune".

У статті цитується верховний комісар ЄС Хав'єр Солана, який сказав, що українцям не слід сподіватися дуже багато отримати від Брюсселя у надто короткий проміжок часу.

"В дуже стислі терміни ми багато зробили разом, але ми повинні іти в ритмі, який є можливим", - сказав Солана.

Газета говорить, що Солана не впевнений, що Україна політично готова до приєднання до ЄС – маючи на увазі, що частина східних регіонів України тяжіє до Москви.

Також видання повідомляє, що люди на кшталт Солани не вірять, що ЄС може прийняти ще одну велику країну.

Водночас газета зазначає, що в ЄС є проукраїнське лоббі – Польща та балтійські країни. Вони кажуть, що затягування розгляду питання про вступ України може послабити владу реформатора Ющенка.

Як відомо, Ющенко заявив під час виступу на сесії Європарламенту в Страсбургу, що прагне до 2007 року почати переговори про вступ України до ЄС.

Українська правда

Читайте також:

Ющенко в Європі: на конвертах і в месіджах


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування