Буш порадив "Порі" зайнятися Молдовою, а вони хочуть Білорусією

Четвер, 24 лютого 2005, 20:01
Громадянська кампанія "Пора", яка брала участь у помаранчевій революції, розгорне свою діяльність у Білорусії та Молдові.

Про намір підтримати демократію в Білорусії лідер "Пори" Владислав Каськів повідомив у Братиславі під час зустрічі президента США Джорджа Буша з представниками організацій, які виступають за демократію.

Як ідеться у прес-релізі "Пори", намір діяти в Білорусії викликав "позитивну реакцію" в Буша.

Буш також підтримав виголошену ідею "Пори", що "свобода не може зупинитися на кордонах України" і додав, що вже першим об'єктом такої міжнародної ініціативи може стати підтримка демократичних виборів в Молдові.

Каськів також виступив з ініціативою створити організацію "Міжнародний інститут демократії" з центральним офісом у Києві.

Після зустрічі з лідерами світового демократичного руху Буш виступив на центральній площі Братислави щодо перспектив розвитку демократії в світі. Під час промови Буш сім разів відзначав видатні здобутки українців та перспективи України.

Водночас, як повідомляє Інститут масової інформації, від України в цій зустрічі з Бушем мали взяти участь дві людини – крім Каськіва також сурдоперекладач УТ-1 Наталя Дмитрук, яка що під час виборів розповіла мовою сурдоперекладу правду про фальсифікацію виборів.

Як відомо, Наталія Дмитрук 25 листопада у ранковому випуску новин проігнорувала текст основної ведучої Тетяни Кравченко про перемогу Януковича. Замість нього Дмитрук повідомила своїм глядачам наступне: "Результати ЦВК є сфальсифікованими. Не вірте. Наш Президент - Ющенко. Мені дуже прикро, що до цього доводилося переводити неправду. Більше я цього не буду робити. Не знаю, чи побачимось".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...