МЕЛЬНИЧЕНКО НЕ ВІДДАСТЬ ЗАПИСИ ПІСКУНУ І ХОЧЕ ЗУСТРІЧІ З ЮЩЕНКОМ

П'ятниця, 25 лютого 2005, 09:22
Колишній охоронець президента Кучми Микола Мельниченко відмовляється надати записи з кабінету президента у справі Гонгадзе на експертизу у Генеральну прокуратуру через недовіру до генпрокурора Святослава Піскуна.

"Події останніх днів переконують мене, що така негідна посади генерального прокурора України особа як Піскун просто свідомо підставляє президента України Віктора Ющенка та наносить невиправної шкоди іміджу нового керівника України ", йдеться у заяві Миколи Мельниченка, яку той розповсюдив через ЗМІ.

За його словами, Піскун вдруге "випадково" займає посаду генпрокурора "за домовленністю з організаторами розправи над Георгієм Гонгадзе (колишнім президентом України Кучмою та діючим Головою Верховної Ради Литвином)", для того, "щоб унеможливити відповідальність Кучми, Литвина, Кравченка, Деркача за скоєне ними".

"До тих пір, поки брехливі "піскуни" будуть сидіти в Генеральній прокуратурі України, доти нова українська влада не зможе розслідувати резонансні справи... Тому вважаю недоречною будь-яку дискусію з приводу використання записів, задокументованих мною, брудними руками "піскунів", - наголошує майор.

Мельниченко також повідомив, що через посла України в США передав президенту України Віктору Ющенку прохання від себе, Єльяшкевича, Мирослави Гонгадзе та Сергія Шолоха "офіційно зустрітися" під час його візиту до США.

Майор також повідомив, що вже обговорив кроки, які необхідно зробити для покарання замовників політичних вбивств, в телефонній розмові з головою СБУ Олександром Турчиновим.

Також, найближчими днями в Європі Мельниченко планує зустрітись з Олександром Морозом для "прискорення вирішення принципових питань, які стосуються справ Гонгадзе та Єльяшкевича".

Як відомо, раніше лідер соціалістів Олександр Мороз заявив, що ініціюватиме відставку прокурора Піскуна, якщо той не візьме до уваги плівки Мельниченка у справі розслідування справи Гонгадзе.

Водночас, на думку адвоката Федура, який є представником мами Гонгадзе, а також раніше представляв самого Мельниченка, залучення записів майора до справи Гонгадзе не є основним фактором, який найбільше впливає на успішність розслідування цього злочину.

Він також вважає, що за час перебування Святослава Піскуна на посаді генпрокурора справи, пов'язані із записами майора Мельниченка та убивством Гонгазде, так і не будуть розслідувані.

На його думку, Піскун є ангажованим колишньою владою, а його повернення у прокурорське крісло відбулося у тому числі й завдяки Леоніду Кучмі.

Федур каже, що подальше зволікання у розслідуванні загибелі журналіста поховає правду назавжди, як і сподівання, що прихід нової влади дозволить розкрити злочин.

"Українська правда", Німецька хвиля


Читайте також:

ЮЩЕНКО ОБРАЗИВСЯ НА МОРОЗА ЗА ОТОЧЕННЯ

Кучму посадять за Гонгадзе, а разом Зінченка, Порошенка й Литвина


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування