Міністра освіти змушували носити молоко в школу, тому що він не хотів учитися

П'ятниця, 25 лютого 2005, 10:43
Міністр освіти Станіслав Ніколаєнко каже, що не володіє ні дачею, ні землею, ні квартирою.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Факти" у п'ятницю.

"Здав декларацію про доходи - мені її повернули. Говорять: "Тут от графа про майно - ви її не заповнили". "Як не заповнив?". "Де дача, земля - у вас прочерки". Але я живу в державній квартирі й більше нічого не маю. Подумав тоді: дійсно, треба б побудувати будинок", - розповів міністр освіти.

На питання, де б він хотів побудувати будинок, Ніколаєнко відповів, що поруч із листяним лісом. "Десяти соток цілком вистачило б. Я живу за принципом Сенеки, який говорив: багатий не той, хто багатий, а той, хто знає, скільки йому потрібно", - сказав він.

Старший син Ніколаєнка Слава закінчив Академію внутрішніх справ, працював у херсонському управлінні по боротьбі з оргзлочинністю, але півроку тому загинув в автокатастрофі.

Молодшому сину міністра Миколі - 12 років, він любить математику і має в школі прізвисько "професор".

А сам Ніколаєнко, виявляється, в першому класі відмовився ходити до школи.

"45 хвилин уроку в першому класі стали страшним випробуванням. Я навіть відмовився було ходити в школу. Надія Спиридонівна (перша вчителька) поговорила зі мною, пам'ятаю, почастувала горіхами. Мабуть, розгледіла, що в мене є якесь честолюбство, і дала доручення - годувати однокласників: зранку я мав приносити в клас відро молока", - розповів він.

"Проблеми через мою непосидючість виникали потім з багатьма вчителями, і я міг перетворитися у двієчника. Надія Спиридонівна завжди допомагала їх улагоджувати. Школу я закінчив із золотою медаллю, а потім і два вузи - з відзнакою", - розповів він.

Незважаючи на непосидючість, Ніколаєнко любить риболовлю. "Риболовля - це задоволення. А що вимагає терпіння, так це всілякі засідання. Так і хочеться встати й пройтися. І ще знаєте, що важко? Я зходу вловлюю, що мені хочуть сказати, тому не можу дочекатися, коли промовець закінчить думку, яку я давно зрозумів", - сказав він.

Ніколаєнко також згадав про недавній похід кабміну на ковзанку: "Спочатку я, щоправда, сприйняв ідею Юлії Тимошенко з деяким скепсисом. Але зробивши п'ять кіл, освоївся, сказав дружині: треба б згадати старе... У дитинстві, звичайно, не мав таких ковзанів. Тоді були снігури, які по укатаному снігу ходили. А взагалі, я завжди спорт любив. Кандидат у майстри спорту з вільної боротьби... ", - розповів він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...