Порошенко слідкуватиме, щоб не було зомбі, монополізму Пінчука і прослушок

П'ятниця, 25 лютого 2005, 11:39
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Петро Порошенко пропонує провести засідання РНБОУ щодо монополізації інформаційного простору України.

На прес-конференції після представлення Порошенко сказав, що серед інших проблем секретаріат РНБОУ займатиметься інформаційними.

"Монополізацію інформаційного простору" Порошенко назвав "родимими плямами попереднього режиму".

"Потрібно створювати механізми, які б унеможливлювали повернення до цього у майбутньому", - додав Порошенко.

Зараз, за словами секретаря Радбезу, "існують певні ознаки монополізації" інформпростору, однак не уточнив, з боку кого. Як відомо, Віктор Пінчук володіє трьома телеканалами, а ще два в руках представників СДПУ(о).

Водночас Порошенко сказав, що РНБОУ не займатиметься переслідуванням: "Не треба примітивізувати, що якщо ти не те показуєш, то будуть санкції. Буде створено систему, яка б унеможливлювала зомбування людей щодо певної позиції".

Порошенко нагадав, що під час виборів по ТБ демонструвалися ролики, "які закликали до розколу України – в цьому випадку влада демонструвала бездіяльність, і це не повинно повторитися".

На питання, які будуть вживатися заходи, Порошенко сказав, що це має ухвалюватися на засіданні РНБОУ.

"Ми маємо розробити законодавчі перестороги. Мова іде про свободу слова, щоб спільно з урядом або в інший спосіб зробити механізми, які б по факту захищали журналістів, сприяли укладенню редакційних угод, проведенню власниками каналів прозорої редакційної політики, прозорого фінансування ЗМІ", - додав Порошенко.

Порошенко також сказав, що треба "захистити конституційне право громадян щодо безпечного спілкування".

"Жодна спецслужба вирішити це питання окремо не може, бо прослуховували всі – і СБУ, і МВС, і податкова", - сказав Порошенко і додав, що "треба кардинальні зміни у самому доступі до мережі".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування