Порошенко не дасть Турчинову стати поліцейським. І думає, що Тимошенко набрехали

П'ятниця, 25 лютого 2005, 12:36
Петро Порошенко, якого в п'ятницю представили як нового секретаря Ради нацбезпеки, планує одне з найближчих засідань РНБОУ присвятити боротьбі з корупцією.

"Одне з найближчих засідань присвятимо темі боротьби з корупцією. Це буде загальнонаціональна програма, введена указом президента", - сказав Порошенко журналістам.

"Корупцію не може подолати одне МВС чи СБУ. Це можна зробити, якщо цим займатимуться 18 відомств", - сказав Порошенко і додав, що координуватиме цю роботу.

Говорячи про свої функції, Порошенко спростував заяви прем'єра Юлії Тимошенко, що секретаріат РНБОУ визначатиме кандидатури суддів районних судів.

"Мені невідоме джерело цієї інформації, а прем'єра просто дезінформували. РНБОУ є конституційним органом, який робитиме все в межах Конституції".

"Нікому не дамо або обмежувати, або перетягувати повноваження президента", - додав Порошенко.

Порошенко пояснив, що за новим положенням про РНБОУ і через ліквідацію відповідного управління в секретаріаті президента, він подаватиме Ющенку "довідки" щодо суддів, призначати яких має президент.

"Якщо є питання щодо певної кандидатури судді на предмет дотримання ним законів – президент має знати інформацію щодо таких людей", - повідомив секретар РНБОУ.

Порошенко також сказав, що не буде сірим кардиналом, а організовуватиме на засіданнях РНБОУ координацію силових структур.

"Прикро читати коментарі деяких політиків, які не знають законів. РНБОУ не є або другим урядом, або каральним органом, або органом перетворення в поліцейську державу", - сказав Порошенко.

"Навпаки! РНБОУ є органом цивільного контролю, де зустрічаються військові і політики, РНБОУ повинна не допустити у процесі реформування міліції чи СБУ посилення їх поліцейських функцій", - додав він.

"Секретар РНБОУ відповідає за забезпечення роботи Ради і виконання рішень. Мені нецікаво грати в підкилимну гру і робити вигляд сірого кардинала, який хоче розставляти кадри і ні за що не відповідати", - сказав Порошенко.

Порошенко також сказав, що займатиметься питаннями Придністров'я – "жодне відомство в Україні не вирішить самостійно це питання", а також питанням інтересів України в Іраку.

Також РНБОУ займатиметься "енергетичною безпекою, міжетнічною гармонізацією, питанням дотримання прав громадян через суди, питаннями вищої школи, бо програма середньої і вищої школи є проблемою національної безпеки".

Порошенко сказав, що займатиметься питаннями інвентаризації озброєнь на складах. Він сказав, що у нього немає проблем у співпраці з Міноборони, бо нинішній міністр Анатолій Гриценко "працював в апараті РНБОУ і чітко розуміє функції і завдання Ради".

Порошенко пообіцяв "суттєво оновити" склад апарату Ради нацбезпеки, а також сформувати апарат радників. Перше засідання РНБОУ має відбутися наступного тижня.

"Стоятиме питання Іраку, його треба швидко обговорити і ухвалити рішення, бо воно набуває політичного звучання", - сказав Порошенко.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування