Чорновіл вимагає від Ющенка вибачень

П'ятниця, 25 лютого 2005, 13:07
Народний депутат України, колишній керівник виборчого штабу кандидата у президенти Віктора Януковича Тарас Чорновіл вимагає від президента України Віктора Ющенка вибачитися перед опозицією та ним особисто за безпідставні звинувачення.

У відкритому листі на адресу Ющенка Чорновіл нагадує йому його виступ перед керівниками Донецької області під час першого візиту до Донецька у якості президента.

Тоді Ющенко, зокрема, сказав: "Прийде час, і я скажу про кожного опозиціонера – що за ним стоїть. Якщо він не встигне ще до того часу сісти в тюрму. Я вам даю слово: я розкажу все про так звану українську опозицію".

На думку Чорновола, "раніше на європейському континенті подібні висловлювання про опозицію дозволяли собі лише Ваш попередник та "батька" Лукашенко".

Депутат просить президента "дещо обережніше висловлювати своє ставлення до опозиції, оскільки її наявність і нормальні умови для діяльності є невід'ємною умовою визнання країни демократичною".

"Якщо у Вас є застереження щодо окремих осіб в опозиції, то буду Вам вдячний, якщо Ви висловите їх негайно й не нагнітатимете політичну напругу", - пише Чорновіл, і тут же додає: "Хоча підозрюю, що з цим у Вас виникнуть проблеми".

"Я не приховую того, що перебуваю в опозиції до Вас і Вашого оточення, так само як і до Вашого попередника Кучми", - зазначає депутат, і нагадує, що "свого часу робив чимало кроків, щоб підштовхнути до реальної опозиційності" і нинішнього президента.

"Щоб не продовжувати ганебної практики спілкування з опозицією мовою Кучми чи Лукашенка, вимагаю від Вас негайної відповіді на питання: коли і за якою статтею кримінального кодексу особисто мене буде заарештовано й засуджено?

Якщо ж таких підстав немає, то вимагаю, щоб Ви набралися мужності попросити пробачення як у мене, так і в усіх членів опозиції, яких ви брутально образили", - вимагає Чорновіл.

"Можливо, Ваші радники Вас не поінформували, то берусь заповнити цей пробіл: всі, хто в цій країні крали, брали хабарі, порушували закони, ще до третього туру виборів перемалювалися в оранжевий колір і "допомагають" Вам розбудовувати "чесну" владу", - зазначає депутат.

"Українська правда"

Незабаром читайте інтерв'ю Чорновола "Українській правді"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...