Зінченко хоче, щоб Мороз зняв з себе тогу і показав компромат

П'ятниця, 25 лютого 2005, 13:27
Держсекретар Олександр Зінченко радить лідеру Соцпартії Олександру Морозу не брати на себе функції найвищого судді України, а передати компромат відповідним органам.

Так Зінченко прокоментував "Українській правді" заяву Мороза, що генпрокурор Піскун не залучає до справи Гонгадзе записи Мельниченка, бо цього побоюються "дуже багато людей з оточення Ющенка", зокрема, і Зінченко.

"Олександр Олександрович Мороз, безумовно, видатний політик сучасності, але він зарано одягнув тогу вищого судді нації", - сказав Зінченко у зв'язку з цим.

"Якщо він має інформацію, що Олександр Зінченко хоч якимись діями, будь то дзвінок чи думки, зупиняв чи гальмував розгляд справи Гонгадзе або сприяв, щоб вона не була доведена до кінця – я хочу, щоб він це зробив офіційно, посилаючись бажано на якісь документи", - додав Зінченко.

На питання, що, можливо, Мороз мав на увазі слова Зінченка на записах Мельниченка не в контексті справи Гонгадзе, а чогось іншого, держсекретар сказав: "Нехай він спочатку ці мої дії сформулює, а потім починає звинувачувати і ставати верховним суддею нації".

"Це має бути компетенцією судового органу, а не політика, яким би визначним він не був", - додав Зінченко.

Як відомо, Мороз сказав, що "питання про міру відповідальності за сказане в кабінеті Кучми може торкнутися наступних фігурантів записів Мельниченка: Зінченка, Жванії, Литвина, Порошенка і деяких народних депутатів України".

У разі, якщо Піскун не залучить записи Мельниченка, Мороз обіцяв ініціювати відставку генпрокурора.

Читайте також:

Кучму посадять за Гонгадзе, а разом Зінченка, Порошенка й Литвина?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування