Екс-заступнику Литвина радять його не критикувати

П'ятниця, 25 лютого 2005, 13:54
Народний депутат Михайло Гладій не мав права критикувати Володимира Литвина за стан і перспективи колишньої Народної аграрної партії, оскільки сам був причетний до її творення.

Так вважає прес-служба Народної партії, яка поширила відповідь на інтерв’ю Гладія, де він критикує нову партію Литвина.

"Отримана у спадок Литвином колишня Аграрна партія, хоч і двічі перейменована, у більшості своїй все ще залишається рідним дітищем колишнього аграрного віце-прем’єра (Гладій був віце-прем'єром у 2000-2001)", - зазначає прес-служба.

"Аграрна партія з самого початку задумувалася як провладна. Голова сільського району автоматично ставав головою районного партійного осередку. І так до самих верхів. Відповідно головою ставав черговий віце-прем’єр", - говориться у відповіді Гладію.

"Оскільки Леонід Данилович свої уряди міняв частіше, ніж мали відбуватися чергові з’їзди Аграрної партії за статутом, то АПУ залишиться єдиною партією в Україні, яка з семи проведених партійних форумів має п’ять позачергових", - зазначає прес-служба.

У зв’язку з цим прес-служба не дивується, що "разом із звільненням голови райдержадміністрації розсиплеться, як піщаний замок, районний партійний осередок".

Прес-служба висловлює здивування заявами Гладія, що він "постійно підтримував Ющенка", зазначаючи, що ніхто її ніколи не бачив.

"А от усілякі "колишні чиновники і осколки старої влади", що приєднуються до Литвина, не мовчали. Йдеться про тих же представників демплатформи НДП, які влилися до Народної партії. Вони так протестували проти аналогічного рішення НДП щодо підтримки Віктора Януковича, що їх дійсно почули", - говориться у відповіді.

"А ще Михайлу Васильовичу не подобається, що під час революції Литвин вирішив зайняти позицію "над конфліктом". Тільки у такій позиції, здається, більше сенсу, ніж у щирій, але тихій підтримці Ющенка. Дерево пізнається по його плодах, учив Спаситель. І "помаранчева революція" стала успішною, можливо, ще й тому, що хтось таки був і "над", а не "серед", - наголошує прес-служба.

Гладій був звільнений з посади заступника голови Народної партії на її останньому з'їзді.

Читайте також точку зору Михайла Гладія щодо майбутнього партії Литвина і його "тиху" опозицію.

Михайло Гладій: Народна партія – щось схоже на "Єду", але гірший її варіант

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування