Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко призначив головного міліціонера Рівненщини на Майдані. На два місяця

П'ятниця, 25 лютого 2005, 16:27
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко представив колективу рівненської міліції нового начальника міліції в Рівненській області – полковника Григорія Зарічнюка, незважаючи на незгоду з таким рішенням губернатора Василя Червонія.

Представлення відбулося у досить незвичній обстановці – на майдані Незалежності у Рівному, перед усім особовим складом управління та майже сотнею громадян, які під прапорами із виборчою символікою Віктора Ющенка зранку пікетували приміщення обласного управління внутрішніх справ.

У присутності голови облдержадміністрації Червонія та кількох народних депутатів, Луценко зазначив, що попросив особовий склад міліції зібратися тут, бо вважає, що "нема чого ховатися від громадян і ніякої таємниці, ніяких "підкилимних" розмов тут бути не може".

Він повідомив, що кандидатуру Зарічнюка узгоджено з секретаріатом президента, перевірено органами СБУ та внутрішньої безпеки МВС.

Луценко запропонував компромісний вихід з конфліктної ситуації: під час представлення на майдані він повідомив, що виконувачем обов'язків першого заступника начальника обласного управління внутрішніх справ з широкими повноваженнями він призначає В'ячеслава Чайку, кандидатуру якого запропонував голова ОДА Червоній.

Як стало відомо, цей правоохоронець нині очолює службу внутрішньої безпеки в УМВС на Волині.

А другим компромісним варіантом стане двомісячний термін для новопризначеного керівника Рівненської міліції. За цей час він повинен довести свою ефективну роботу на цій посаді, а ті, хто звинувачує його у причетності до злочинних угруповань, повинні довести це у суді.

Зі свого боку, Червоній повідомив, що відповідні матеріали буде направлено в прокуратуру області.

Луценко зазначив, що перед працівниками МВС ставить конкретні завдання щодо деполітизації та декриміналізації їх рядів. Він наголосив, що люди у погонах не можуть займатися бізнесом, "тому усіх, хто вважає, що йому краще бути в бізнесі – хай іде туди".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування