Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рейтинг Тимошенко-прем'єра - два до одного. Майже 70% вірять, що Ющенко покращить життя

П'ятниця, 25 лютого 2005, 17:00
Населення України від президента Віктора Ющенко більш за все очікує вирішення економічних питань.

Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та фондом "Демократичні ініціативи".

Серед очікувань 25,5% населення зазначили підвищення рівня і поліпшення якості життя, 24% - підвищення пенсій і дотацій, а 21,5% очкують на підвищення рівня зарплат.

Серед неекономічних завдань як найактуальніші були вказані: боротьба із злочинністю та корупцією (15%), поліпшення медичного обслуговування (11%) й освіти (11%).

На питання, чи спроможний Ющенко виконати завдання, які назвав найважливішими, 23% відповіли впевнено, а 44% зазначили, що сподіваються не те, що президент зможе їх вирішити.

57% опитаних підтримали призначення Юлії Тимошенко прем'єром. Натомість 29% респондентів відповіли, що вони проти такого призначення.

В той же час 58% респондентів підтримують входження України до Єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном, 18.5% готові підтримати, але за умови, що це не завадить вступу України до ЄС.

За будь-яких умов категорично проти налаштовані 10% опитаних. Найбільше прихильників ЄЕП має у Східному та Південному регіонах (77% і 76% відповідно), найменше — у Західному (22%).

Щодо третього туру виборів, який відбувся 26 грудня минулого року, кількість виборців, що повідомили про участь у ньому на 12% більша, ніж зафіксована під час голосування. Згідно з опитуванням, лише 1,1% % виборців не взяли участі в голосуванні, бо не могли прийти на дільницю, а урну їм додому не принесли.

При опитуванні зараз заявляють себе прихильниками Ющенка на 12–15% більше ніж голосували. Так в Західному регіоні — на 15–20% більше, у Центральному — на 19–23% більше й у Південному — на 6–10% більше ніж голосували.

Натомість у Східному регіоні прихильниками Ющенка визнають себе приблизно стільки ж виборців, скільки голосували. Але прихильниками Януковича у східному та південному регіоні визнають себе відповідно на 9% і 8% більше, ніж проголосували.

В той же час в західних та центральних регіонах кількість людей, які вважають себе прихильниками Януковича менша на 5% порівняно із голосуванням.

Опитування проводилось в лютому 2005 року. Всього опитано 2040 респондентів. Похибка не перевищує 2,2% без урахування дизайн-ефекту.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування