Тимошенко посадить своїх людей на телефон, швидко знизить збори і не хоче залишитися без квітів

П'ятниця, 25 лютого 2005, 17:09
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ініціює термінове ухвалення закону про зниження митних зборів.

Як сказала Тимошенко в кінці наради з підприємцями-імпортерами, вона пропонуватиме парламенту вже у наступний вівторок в терміновому режимі (процедура ad-hoc) "проголосувати нові ставки ввізного мита, які вас влаштують".

Тимошенко пояснила, що відповідний законопроект уряд розробить до кінця поточного тижня. "Наша мета – якнайшвидше змінити ставки ввізного мита, щоб уникнути тіньових схем".

Тимошенко закликала підприємців "за жодних умов не давати хабарі". "Не годуйте цю систему. Її неможливо нагодувати! Чим більше її годуєш, тим більший в неї апетит, а в кінці з'їдять і вас!".

Прем'єр також сказала, що дала доручення митній службі до кінця дня підготувати проект постанови уряду щодо розмитнення квітів, риби, продуктів харчування – тобто товарів із коротким терміном зберігання.

"Я теж жінка і не хочу 8 березня залишитися без квітів", - сказала Тимошенко.

Також Тимошенко пообіцяла взагалі скасувати "митні збори за митні послуги".

Крім того, Тимошенко обіцяє запровадити телефонну лінію, щоб підприємці могли туди повідомляти про всі проблеми з митницею. "Я посаджу туди своїх людей, щоб ви не турбувалися, що ця інформація буде кудись передана", - пообіцяла Тимошенко.

Прем'єр також збирається відкрити окрему поштову скриньку для листів на цю тему.

Для того, щоб знизити корупцію на митниці, Тимошенко пропонує сформувати чорні списки. "Ми знаємо верхній ешелон, але не те, що відбувається на середній ланці", - додала Тимошенко. "Це буде не полювання на відьом, а ще один сигнал перевірити таку людину".

Також Тимошенко висловилася за те, щоб всі питання на митниці оформляти в одному вікні. Вона дала дорученню Мінюсту проаналізувати всі акти Державної митної служби.

В кінці зустрічі з підприємцями Тимошенко повідомила, що в першому ряді залу весь цей час сиділи представники СБУ, МВС і податкової адміністрації. "Але не лякайтеся, це люди Луценка, Турчинова, які шкоди не зададуть!", - пообіцяла Тимошенко.

Українська правда

Читайте також:

Тимошенко сказала, що вона помічник, але просить не поспішати з квітами


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...