Україні не до Березовського, через якого Росія посварилася з Латвією

П'ятниця, 25 лютого 2005, 17:45
Офіційний Київ спокійно сприйняв заяви російського олігарха Бориса Березовського переїхати в Україну на постійне місце проживання.

Про це повідомив РІА "Новості" прес-секретар прем'єр-міністра України Віталій Чепинога.

"Це внутрішня справа Росії. Уряд і, зокрема, прем'єр Юлія Тимошенко настільки зайняті, що їм не до візитів якогось Березовського", - сказав Чепинога.

Прес-секретар віце-прем'єра України з європейської інтеграції Олега Рибачука Катерина Кириченко повідомила, що "віце-прем'єр з радістю дав би коментар з цього приводу, але зараз занедужав і не може прокоментувати".

Разом з тим, за словами Кириченко, "позиція України з цього питання абсолютно зрозуміла". "Віце-прем'єр неодноразово висловлювався з цього питання. Приїзд Бориса Березовського в Україну не зашкодить відносинам між Росією й Україною", - зауважує Кириченко.

У МЗС України повідомили, що коментар про можливий переїзд Березовського в Україну зовнішньополітичне відомство опублікує в суботу.

Березовський заявив у п'ятницю в Ризі, куди він прибув за англійськими документами на ім'я Платона Єлєніна, що має намір приїхати в Україну.

У той же час у Москві розцінюють дії латиської влади, яка надала трибуну Березовському, як недружню акцію.

"Латвія має розуміти, що такі дії не залишаться без наслідків. У Росії розцінили приїзд Березовського як чергову недружню Російській Федерації акцію", - йдеться у заяві МЗС Росії.

У свою чергу прес-секретар МЗС Латвії Ретс Плесумс заявив: "Ми не можемо коментувати візити окремих людей. У нас вільна країна, і ми не можемо нікому нічого забороняти".

Протягом дня на сайті російського агентства РІА "Новості" інформація про реакцію російського МЗС на приїзд Березовського в Ригу мінялася.

Спочатку вона була під заголовком: "Росія незадоволена приїздом Березовського до Латвії".

Через 20 хвилин з'явилася розширена версія під заголовком "Росія вкрай незадоволена приїздом Березовського до Латвії".

Але станом на 18:30 за київським часом доповнена версія опублікована вже зі зміненим заголовком "Заява МЗС РФ у зв'язку із прибуттям Березовського до Латвії".

Читайте також:

Березовський скоро приїде в Україну

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News