Литвин попереджає, що з нього можуть зробити другого Ющенка

П'ятниця, 25 лютого 2005, 19:54
Спікер парламенту Литвин буде "дуже вдячний" за всі дії, які сприяють росту його рейтингу й авторитету.

Про це він сказав в інтерв'ю "Київському телеграфу", коментуючи парламентські переговори про створення парламентської більшості.

Як відомо, Литвин виступає проти створення більшості, оскільки вважає, що зараз створити її можна тільки роздачею портфелів і тиском правоохоронних органів.

"Якщо хочуть зробити з мене другого Ющенка, то своїми руками й випестують його. Треба говорити здорові речі й діяти по розуму, а не думати тільки про посади. Мене особисто жодне крісло не надить: я вже бачив усе. І обвинувачення страшніші за ті, що намагаються на мене "повісити", навряд чи почую", - сказав Литвин.

Литвин також сказав, що його не лякає постановка питання про зміщення його з посади спікера.

"Якщо комусь дуже хочеться зайняти якусь посаду, то нехай прийде й прямо скаже - хочу посидіти в цьому кріслі. Не треба інтригувати, демонструвати "праведний гнів", за яким чітко проглядається банальне бажання бути головою парламенту", - сказав глава Верховної Ради.

Коментуючи свою нинішню позиції, Литвин сказав: "Я не намагаюся стати якоюсь силою, я просто хочу реально оцінювати процеси, які відбуваються в країні, і роблю все для того, щоб об'єднати Україну. Не можу підтакувати, будучи із чимсь незгодним. Не можу підлещуватися, приховувати, якщо мені щось не подобається".

Що стосується позиції своєї народної партії, то Литвин не відповів, чи буде вона в опозиції.

"Можна вживати різні дефініції, але, думаю, що партія повинна займати сьогодні позицію.... Народна партія буде мати позицію. Вона не стане працювати "на підхваті". І цим усе сказано", - сказав глава НПУ.

Литвин назвав "безглуздими" слова, що його партія не буде ділити електорат УНП Юрія Костенка, а виборець винесе вердикт, яка партія краще, "у фіналі" 31 березня 2006 року.

Розповів Литвин, чому він підписав лист відомих політиків проти "інформаційного кілерства". За його словами, його дуже просив Олександр Мороз.

"Я погодився його підписати. Хоча, знаєте, є в цьому листі цікавий момент. Цитую по пам'яті: "Деякі люди, що вважають, що вони зробили дуже багато для перемоги "жовтогарячої" революції, сьогодні займаються інформаційним кілерством, "наїздами" й інтригами"", - сказав Литвин.

"А в одному зі своїх інтерв'ю Олександр Олександрович відкрито називає прізвища й засуджує цих людей за інформаційний тероризм. Я розумію, що вже стартувала парламентська виборча кампанія, але не можна ж захищати себе в такий спосіб і виставляти себе білим і пухнатим!", - відзначив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування