Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин не підкладатиме Суркісу пістолет і обійдеться без "даху" Ющенка

П'ятниця, 25 лютого 2005, 21:17
Російський бізнесмен Костянтин Григоришин пов'язує свої бізнес-плани Україні з галуззю машинобудування.

"Україна має величезний потенціал, і я давно виношував ідею створення потужного українського холдингу в цій галузі. Це дозволить посісти серйозне місце на світовому ринку", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

Він також припустив, що продовжуватиме інвестиції в енергетику, але "не з метою отримання контрольних пакетів".

"У цій галузі швидких грошей бути не може, і, оскільки останніми роками ми заробляли мало, то не можемо захоплюватися інвестиційними проектами з низькою віддачею", - зазначив він.

На питання про ситуацію навколо зміни керівництва в низці обленерго, які раніше контролювалися Григорієм Суркісом, Григоришин сказав, що "лише намагається розібратися", що відбувається з компаніями.

"Ми просто хочемо зрозуміти. Ми чотири роки звітів не бачили, у нас є інформація про те, що з компанії виводять активи. У нас є підтвердження того, що частина активів виводиться на всіх відомих у країні фізичних осіб. І в Сумах, і в Полтаві, і в Прикарпатті, у ряді інших компаній", - зазначив бізнесмен.

На питання, чи залишився якийсь відсоток у цих обленерго в Григорія Суркіса, чи він свою частку повністю продав Приватбанку Ігоря Коломойського, Григоришин сказав:

"Поширюються різноманітні чутки, але в мене немає підтвердження. Компанії-власники в реєстрах не змінилися, але оскільки загальновідомо, що реєстри власників обленерго зникли, то мені складно робити якісь висновки".

За словами Григоришина, він втомився від описань своїх стосунків із Суркісом і вважає "несправедливими" порівняння своїх і його методів.

На питання, чи засовуватиме він Суркісу пістолет із наркотиками в кишеню (як вчинили з Григоришиним у 2002 році), бізнесмен сказав, що "засовувати ніхто нічого не буде".

"Такі речі робляться від безвиході, коли ти вже нічого не можеш довести, відкрито пред’явити. Я впевнений, що Суркіс порушив так багато законів, що поставити його на місце можна й у правовому полі. Якщо ж він нічого не порушував, то й слава Богу", - зазначив Григоришин.

За його словами, зараз у нього немає бізнес-партнера в Україні. На питання, чи буде потрібен йому політичний "дах" при новій владі, Григоришин відповів: "Хочеться сподіватися, що ні".

"Тобто я хочу дружити з Порошенком, із Тимошенко, я хочу бути в добрих стосунках із Ющенком. Але я не хочу, щоб вони були моїм "дахом". Коли я відчую, що мені це знадобиться і що без "даху" — ну ніяк, то я не житиму в Україні. Мені це набридло".

Читайте також:

Григоришин не знає, де Суркіс "незаконно" ховає акції "Динамо"

ГРИГОРИШИН ДОТРИМАВ СЛОВО І ВІДБИРАЄ "ДИНАМО" У СУРКІСА

Григоришин разблокував обленерго Суркіса в Полтаві. Щоб захопити три інших?

Читайте також інтерв'ю Григоришина:

Костянтин Григоришин: Зараз все "Динамо Київ" оформлено на двох людей. Я заберу його в Суркіса із принципу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування