Луценко отримав велику зарплату і обіцяє "гідні" гроші для міліціонерів

Субота, 26 лютого 2005, 11:25
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко отримує зарплату в розмірі п’ять тисяч гривень, яку він назвав "дуже великою". У парламенті депутатом Луценко отримував дві тисячі.

"У моєї сім’ї є і квартира, і машина. Дачею ми не обтяжені, та й службова мені не потрібна. Крім охорони для моїх дітей, за яку я плачу сам, мені більше нічого не потрібно. Тільки б пройти цей рік живим", сказав він в інтерв'ю Дзеркалу тижня.

При цьому він заявив, що робитиме все, "щоб рядовий опер, слідчий, інспектор, їхні керівники одержували зарплату гідну настільки, наскільки це може дати сьогодні держава". "Але я ніколи не змирюся з тим, що, посилаючись на відсутність грошей у ДАІ, беруть хабарі у водіїв", підкреслив він.

Він повідомив, що припинить практику купівлі посад в міліції. За посаду керівника управління, наприклад в Полтаві, "гроші завжди йшли в Київ", каже він. За даними Луценка для цього було приготовлено "три мільйони" (він не повідомив у якій валюті — УП), які на його думку треба передати дітям.

"Я знаю про те, що генеральські погони коштували від 20 до 50 тисяч. Посада начальника РВВС у Київській області коштувала 50 тисяч на рік. Цього теж більше не буде", пообіцяв міністр.

За його словами, об’їхавши господарство міністерства, він "виявив 90 гектарів лісу з п’ятиповерховим мавзолеєм посередині, котрий не встиг добудувати Білоконь".

Міністр заявив, що цей будинок, тисячі машин, в тому числі 70 джипів, які закуплені "тилом" для міліції, а також "блатні" номери доведеться виставляти на аукціон.

"Все зайве буде реалізовано. І на ці гроші міліція житиме весь цей важкий рік, поки бюджет ще не збільшено", повідомив Луценко.

Він також повідомив, що ініціював службове розслідування незаконних багаторазових позачергових присвоєнь звань за останній рік.

"Я дуже чітко пам’ятаю: жоден міністр внутрішніх справ після відставки не залишався в українській політиці. Мені 41 рік. І я або зроблю те, про що кажу з трибуни, або мені не буде місця в політиці. Я закінчу свою політичну кар’єру", заявив Луценко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:54
Костюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
22:11
фото600 страв з України та світу від Клопотенка: у Києві презентували оновлене меню для шкіл
Усі новини...