Кучмі скасували пільги

Субота, 26 лютого 2005, 17:15
Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні в суботу ухвалив рішення, яким скасував розпорядження попереднього уряду, що надавало пільги екс-президенту України Леоніду Кучмі.

Про це повідомив прес-секретар прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Віталій Чепінога.

"Уряд скасував пільги Кучмі, оскільки, відповідно до висновків Мін'юсту, попередній уряд, надаючи ці пільги, перевищив свої повноваження", - сказав він.

Як повідомлялося, 19 січня 2005 року розпорядженням Кабінету Міністрів України Кучма одержав державне матеріальне утримання, двох помічників і радника, а також в довічне користування державну дачу з обслуговуванням і охороною, охорону, два автомобілі й чотири водії.

5 лютого 2005 р. прем'єр-міністр Тимошенко доручила здійснити аналіз правових підстав надання державного забезпечення Кучмі. 12 лютого Тимошенко заявила, що згідно з висновком Мін'юсту уряд, надаючи пільги Кучмі, перевищив свої повноваження.

Таким чином, віднині статус Кучми, так само як і першого екс-президента Леоніда Кравчука, визначатиметься постановою Верховної Ради України від 1992 року, доки це питання не буде врегульовано законодавчо.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування