Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин знову отримав право виганяти менеджерів Суркіса

Субота, 26 лютого 2005, 18:31
Комсомольський райсуд Херсона скасував ухвалу, якою раніше заборонив наглядовій раді ВАТ "Прикарпаттяобленерго" і правоохоронним органам перешкоджати роботі правління ВАТ і його голові Олександру Бубні, який представляє інтереси Григорія Суркіса.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у суді, нова ухвала прийнята у зв'язку з тим, що прийняті раніше заборони "можуть негативно вплинути на господарську діяльність підприємства".

Ґрунтуючись на раніше прийнятій ухвалі, члени правління ВАТ, які керували підприємством протягом 2-х останнього років, у середу зайшли на його територію й зайняли більшість корпусів. Як відомо, ці люди представляли інтереси Суркіса.

Раніше протягом кількох днів контроль над підприємством здійснював в.о. голови правління Ярослав Дзивидзинський, призначений на цю посаду наглядовою радою. Дзивидзинський представляє інтереси ворога Суркіса Костянтина Григоришина.

Дзивидзинський заявив журналістам у п'ятницю, що група менеджерів, які у цей час контролюють "Прикарпаттяобленерго", відчужувала активи підприємства на користь родини народного депутата Григорія Суркіса.

Він підкреслив, що відчуження активів не узгоджувалося із наглядовою радою, що суперечить уставу "Прикарпаттяобленерго".

Дзивидзинський нагадав, що зараз вивчаються документи й контракти підприємства, у ході чого з'ясовуються результати діяльності групи осіб, які контролювали фінансові потоки підприємства в останні роки.

За його словами, станом на 24 вересня 2003 року, "Прикарпаттяобленерго" володіло 4989950 акціями ВАТ "Банк "БІГ-Енергія", ВАТ "Сумиобленерго" - 4812630 акціями банку, ВАТ "Полтаваобленерго" - 4958042. Всі обленерго останні два роки перебували під контролем компаній, пов'язаних із Суркісом.

Станом на 31 грудня 2004 року, частка "Прикарпаттяобленерго" в "БІГ-енергія" становила 189548 акцій, що в 26 разів менше, ніж в 2003 році.

"При цьому "Сумиобленерго" й "Полтаваобленерго" взагалі зникли з реєстру акціонерів, зате в ньому з'являються ТОВ "ФК "Декра", ВАТ "ФК "Декра", ТОВ "Укрсервіс", а також ряд фізичних осіб - Леонід Ашкеназі (віце-президент "Динамо Київ"), Марина Суркіс, Ігор Суркіс, Світлана Суркіс", - відзначив Дзивидзинський.

Представник Григоришина також заявив, що менеджери Суркіса довели "Прикарпаттяобленерго" до банкрутства.

За його словами, до такого висновку він прийшов після вивчення бухгалтерських і фінансових документів "Прикарпаттяобленерго".

Зокрема, Дзивидзинський повідомив, що заборгованість компанії перед держпідприємством "Енергоринок" за придбану електроенергію становить близько 130 млн. грн., тоді як заборгованість споживачів за куплену електроенергію - тільки 36 млн. грн.

"Таким чином, підприємство, по суті, є банкрутом. Сьогодні потрібно терміново вживати заходів для виведення "Прикарпаттяобленерго" з фінансової кризи", - відзначив Дзивидзинський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...