Фішер готовий на відставку, але не хоче, щоб українців ображали

Неділя, 27 лютого 2005, 13:38
Міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер закликав своїх опонентів не розглядати український народ як злочинців.

Про це він заявив, виступаючи на з'їзді Партії зелених землі Північний Райн-Вестфалія, де визнав свою провину у справі так званої "візової афери".

"Я апелюю до ХДС/ХСС. Вимагайте, якщо бажаєте, моєї відставки, але припиніть урешті-решт в погоні за тимчасовими політичними дивідендами таврувати цілий мужній український народ як суцільних злочинців", - заявив він.

Він зізнався, що з 2000 до 2002 року не вжив достатньо рішучих заходів, аби припинити зловживання спрощеною системою видачі віз.

Раніше опозиція закидала міністру, що хоча він і був завчасно попереджений про те, що спрощеною системою видачі віз зловживають, зокрема, банди українських перемитників, але так і не вжив жодних контрзаходів.

Водночас директор інституту кримінологічних досліджень Крістіан Пфайфер заявив, що, згідно з останніми даними, не можна стверджувати про якесь зростання частки участі українців у злочинах на території Німеччини.

За його словами, частка вихідців з України в загальному карному реєстрі лежить, як і для інших національних груп, у марґінальному полі, коливаючись від однієї десятої до шести десятих відсотка.

За матеріалами "Німецької хвилі"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування