Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко провела ще одну революцію

Понеділок, 28 лютого 2005, 11:42
Прем'єр Юлія Тимошенко називає революційними зміни щодо зменшення ввізного мита на імпортні товари, одяг та продукти, які не виробляються в Україні.

"Це міні економічна революція!", - сказала Тимошенко на прес-конференції в понеділок – у цей день зранку відбулася ще одна нарада з цього питання в уряді.

За словами Тимошенко, радикальне зменшення митних ставок "покладе кінець не тільки корупції на кордоні, але і змінить цінову політику на товари на внутрішньому ринку".

Тимошенко пояснила, що зменшення ставок стосуватиметься, наприклад, мобільних телефонів – "вони не виробляються в Україні, але були такі ставки, що фактично не існувало легального імпорту".

За словами Тимошенко, "по деяких позиціях скорочення відбудеться в 100 разів – адже у нас були митні ставки в 200-300%, які фактично забороняли ввезення цієї продукції".

Тимошенко повідомила, що після ухвалення парламентом ініційованих Кабміном змін до Митного кодексу переважно митні ставки складатимуть 2-3%, інколи 10-12%.

За її словами, таке "радикальне скорочення" також відповідає доведенню рівня ставок до необхідного для вступу в Світову організацію торгівлі.

Тимошенко також повідомила, що за два з половиною тижні після початку операції "Контрабанда – стоп!" ситуація на кордоні "змінилася докорінно".

Щоправда, за її словами, "поки не всі звикли, що не треба давати хабарів", і через це дещо зменшився потік імпортних товарів.

Загалом Тимошенко розраховує за підсумками місяця "показати удвічі збільшення платежів у бюджет".

Ці заяви Тимошенко зробила після переговорів з прем'єр-міністром Грузії. За словами Тимошенко, під час переговорів вони дійшли згоди про посилення ролі України як транзитної держави для пересування енергоносіїв.

Тимошенко відзначила підтримку з боку грузинів і сказала, що "буде нелогічно після того як зробили революцію, якщо ми не виправдаємо сподівання людей".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування