Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорна ПОРА не віддасть свій бренд жовтій. А Тарасюка назвала "самозванцем"

Понеділок, 28 лютого 2005, 12:25
Активісти громадянської кампанії "Пора" заявляють про свою незгоду із створенням політичної партії "Пора" та використання спільного бренду з власною метою.

Про це йдеться у заяві 22 обласних координаторів чорної "Пори", поширеній у понеділок напередодні оголошення про створення партії жовтою "Порою".

За їх словами, такі дії "суперечать принципу понадпартійності кампаніїї та порушують оголошену на старті стратегію розвитку, а саме неперетворення у політичну партію після закінчення виборів".

Також координатори чорної "Пори" вважають, що це "впроваджує практику кучмізму" в діяльність "Пори", оскільки рішення про створення політичної партії було "прийняте кількома особами без широко обговорення та погодження із активістами".

"Це ставить під сумнів проведення "декучмізації", нівелює поняття "чорних списків" та люстрації (політична сила, яка бореться за владу, не може проводити ні люстрацій, ні формувати "чорні списки") та маргіналізує як принципи, структуру, так і саме ім’я, перетворюючи "Пору" із унікального явища у 121 чи 126 партію", - вважають автори заяви.

"Ми, що нижче підписалися, заявляємо незгоду наших обласних осередків та протестуємо проти використання створеного нами спільного бренду "Пора" у чиїхось корисливих цілях. Вважаємо за доцільне заявити, що будь-які партійні структури, які з’являться чи будуть діяти у наших областях, нічого спільного з кампанією "Пора" не мали, і не мають", - наголошують вони.

В іншому прес-релізі чорної "Пори" відзначається, що у прес-анонсі про створення партії зазначається, що партія "Пора" буде створена на основі громадянської кампанії "Пора". "Однак рішення осередків Громадянської кампанії "Пора" свідчить про іншу позицію активістів кампанії.

Також чорна "Пора" відзначає, що розробкою концепції політичної партії "Пора" займається виконавчий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Сергій Євтушенко, який "ніколи не мав нічого спільного з "Порою"", а офіс майбутньої партії знаходиться в приміщенні того ж інституту.

"Директором і засновником Інституту євроатлантичного співробітництва є міністр закордонних справ України, голова партії "Народний рух України" та самозваний "батько" "Пори" Борис Тарасюк. Правда, про своє "батьківство" Борис Іванович чомусь "згадав" лише 5 лютого 2005 року у нічному ефірі телеканалу "Тоніс"", - зазначається у прес-релізі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування