Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пора" оголосила про рішення створити партію. Але документи в Мін'юст подала вже давно

Понеділок, 28 лютого 2005, 13:15
"Пора" має підозри в навмисному затягуванні реєстрації партії Міністерством юстиції.

Про це йшлося на прес-конференції у понеділок, присвяченій оголошенню остаточного рішення про створення партії "Пора".

Як заявив член партії, директор юридичної фірми "Середньоєвропейська агенція" Ярослав Погарський, котрий займається юридичним супроводом "Пори", до Мін'юсту було подано всі документи для реєстрації партії, однак складається враження, що з боку міністерства цей процес свідомо затягується з політичних міркувань.

"Ми розглядаємо цю ситуацію як тест для нової української влади, чи готові вони допустити (в політику) нові обличчя", - зазначив Погарський.

За його словами, "якщо процес реєстрації політичної партії буде гальмуватися, ми будемо використовувати акції прямої дії".

Разом з тим, Погарський не зміг відповісти, коли саме відбувся установчий з'їзд партії "Пора" (на який не було запрошено журналістів), зазначивши, що це був формальний захід, а програму, статут та керівництво партії буде затверджено на з"їзді, який відбудеться у середині березня.

На запитання, коли було подано документи в Мін'юст, Погарський відповів: "Давно".

У прес-конференції взяли участь також один з лідерів "Пори" Владислав Каськів, народний депутат 2-го і 3-го скликань Ігор Коліушко, голова громадської організації "Громадянська кампанія "Пора" Андрій Юсов, голова громадської організації "Нова Пора" Євген Золотарьов, виконавчий директор Інституту Євроатлантичного співробітництво Сергій Євтушенко, підприємець Валерій Боровик та телеведучий Данило Яневський.

Разом з тим, під час прес-конференції активісти громадянської кампанії "Пора" роздавали присутнім заяву обласних координаторів про незгоду зі створенням партії "Пора", а також саркастичні анкети учасників політичної партії "Пора" (яку вони іменували ПоПа "Пора") та запрошення до "політичного цирку".

У свою чергу, Каськів зазначив, що його принципова позиція – "на базі громадянської кампанії "Пора" може утворюватися стільки структур і організацій, скільки буде ініціатив".

На думку Каськіва, "політичний процес відбувається не ідеально", і тому "ті ідеї, які несе "Пора", залишаються актуальними". Золотарьов додав, що "залишаються невирішеними питання очищення і оновлення влади, непрозорою кадрова політика", і назвав створення партії "Пора" "шансом покоління".

Юсов підкреслив, що "Майдан зродив в Україні громадянське суспільство". "Тому партія "Пора" буде партією громадянського суспільства, а старі (партії) до нього не мають відношення", - додав він.

"Майже кожному з нас пропонували посади в діючій виконавчій владі. Але побачивши, на яких принципах формується ця влада, ми відмовилися", - зазначив Боровик, додавши, що їхня партія "хоче принести в політику принцип дотримання слова".

Як заявив Каськів, "Пора" не проводитиме ні з ким спільних акцій, "тому що зараз проти "Пори" стали застосовувати брудні, класичні, бородаті політичні технології", серед яких він назвав "клонування".

Разом з тим, Каськів відмовився коментувати запитання, чи вважає він такою "технологією" існування "чорної" "Пори".

"Українська правда"

Читайте також:

Чорна ПОРА не віддасть свій бренд жовтій. А Тарасюка назвала "самозванцем"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
14:54
УВАГАМи зібрали мільйон🔥 Звернення Севгіль Мусаєвої
Усі новини...