Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перевертня" Нестерова посилено охороняють. Хоча він окремо від справи Гонгадзе

Понеділок, 28 лютого 2005, 18:05
Заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль не пов'язує замах на життя одного з обвинувачуваних у "справі перевертнів" зі справою Гонгадзе.

На брифінгу в понеділок у Києві він сказав: "Давайте будемо розглядати цю групу як цю групу (мається на увазі "банда перевертнів"), а справа Гонгадзе – це справа Гонгадзе".

Москаль сказав, що "якби справа "банди перевертнів" було безпосередньо пов'язана з убивством журналіста Георгія Гонгадзе, то ця справа була б приєднана до справи Гонгадзе".

Москаль також відзначив, що якщо по закінченні судового процесу будуть установлені факти причетності до цього когось із підсудних, то будуть знову відкриватися справи.

Заступник міністра сказав, що про початок судового процесу в Апеляційному київському суді за обвинуваченням "банди перевертнів" буде оголошено додатково.

За його словами, обвинувачуваний у справі "банди перевертнів" громадянин Н. і старший уповноважений УБОЗ, який його охороняв і який також постраждав від вибуху гранати в понеділок уночі в Києві, госпіталізовані.

За словами Москаля, підсудний буде взятий під посилену охорону як учасник судового процесу.

"Контужені й госпіталізовані і наш працівник, і обвинувачуваний. Їхньому життю нічого не загрожує", - сказав заступник міністра.

"Один з учасників ("банди перевертнів"), який перебував на підписці про невиїзд і який охоронявся старшим уповноваженим управліня з боротьби з організованою злочинністю Києва, повертався додому. Коли вони зайшли у під'їзд, невідомий їм услід кинув гранату", - розповів Москаль про сам інцидент.

За словами заступника міністра, і обвинувачуваний, і працівник УБОЗ вижили завдяки "щасливій випадковості", тому що граната закотилася в шахту ліфта.

Москаль відзначив, що відразу ж проінформував главу Апеляційного суду про інцидент.

За його словами, сьогодні очікується постанова суду про узяття під посилену охорону громадянина Н., "щоб у нас не було неприємностей до і після судового процесу".

Говорячи про людину, яка кинула гранату, заступник міністра сказав, що ні міліціонер, ні громадянин Н. "нападника упіймати не змогли, тому що були контужені потужною вибуховою хвилею".

Відповідаючи на запитання журналістів про те, звідки узялися на місці інциденту чотири гільзи, Москаль сказав: "Стріляв наш співробітник. Але, на жаль, жодна куля не потрапила в нападника".

Заступник міністра також відзначив, що є дві версії того, що сталося: або це відбулося "з боку тих людей, які перебувають у розшуку по цій справі, або з боку потерпілих у справі".

Як повідомлялося, у Києві була скоєна спроба замаху на життя одного з обвинувачуваних у справі "банди перевертнів", громадянина Н.

Як відомо, у справі "перевертнів" є епізоди, зокрема, пов'язані з можливою причетністю міліціонерів до вбивства Георгія Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Підорзаним "перевертнем" виявився Нестеров, якого пов'язували зі смертю Гонгадзе

ХОТІЛИ ВБИТИ СВІДКА В СПРАВІ ГОНГАДЗЕ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:48
Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна нас про це не просить
23:27
Новини економіки 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
Усі новини...
Реклама: