Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк у США розказує про Україну і готує візит Ющенка

Четвер, 10 березня 2005, 09:24
Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк 10 і 11 березня відвідає США з дводенним візитом.

Події помаранчевої революції спричинили небувалий інтерес до України керівництва і громадськості США.

За два неповних дні Тарасюк планує зустрітися з віце-президентом США Діком Чейні, державним секретарем США Кондолізою Райс, впливовим сенатором з Індіани Річардом Лугаром, лідером сенатської більшості Білом Фрістом, головою комітету з міжнародних відносин Палати представників Конгресу США Генрі Гайдом.

Заплановано також зустрічі з міністром оборони Дональдом Рамсфельдом і представниками міністерства торгівлі США.

У четвер Тарасюк планує пообідати в колі сенатора Джона Мак-Кейна, разом з з послом України Михайлом Резніком покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, виступити перед студентами університету Джорджа Вашингтона з лекцією "Україна, Сполучені Штати, Європейський Союз: партнерство у світлі Помаранчевої революції".

Увечері на прийнятті в посольстві України пан Тарасюк планує зустрітися з представниками української громади й організацій, а також, можливо, провести ще кілька коротких зустрічей, які не вдалося вставити в офіційний графік.

У п’ятницю зранку планується виступ Тарасюка в Національному прес-клубі на тему зовнішньо-економічних пріоритетів України, зустріч з віце-президентом Чейні у Білому домі, радником з питань національної безпеки Стівеном Гедлі, очевидно, теж у Білому домі, Кондолізою Райс в будинку державного департаменту США.

Протягом зустрічей з керівництвом США планується обговорити ситуацію в Україні після виборів 2004 року, деталі візиту до США новообраного президента України Віктора Ющенка.

Лейтмотивом візиту до США самого Ющенка стане підтримка Америкою євроатлантичних прагнень України, сприяння у вступі до СОТ, відміна поправки Джексона-Веніка.

О четвертій годині в п’ятницю Тарасюк відлітає назад до України.

"Українська правда", Вашингтон


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування