Ющенко вирішить проблему "трьох родин", а поки він поїхав на могилу мами

Четвер, 10 березня 2005, 10:57
Президент України Віктор Ющенко обіцяє, що в Україні журналісти зможуть працювати в прозорому, чесному й конкурентноздатному інформаційному просторі.

Про це він заявив, відкриваючи у четвер 7-у міністерську конференцію, присвячену політиці в ЗМІ, повідомляє його прес-служба.

"Моя команда протягом останніх декількох місяців робить і буде продовжувати робити все, щоб затвердити в Україні європейські цінності і зробити інформаційний простір відкритим, прозорим і конкурентноздатним", – сказав Ющенко, звертаючись до учасників конференції.

Президент нагадав, що в Україні "десятки журналістів поклали своє життя за те, щоб писати правду".

"І свою діяльність на посаді президента я почав зі слів: "У цій країні журналіст буде захищений, усі резонансні справи, що нагромадилися за останні роки, будуть розкриті", – підкреслив Ющенко.

Глава держави, зокрема, повідомив, що кілька тижнів тому вдалося вийти на вбивць Георгія Гонгадзе, а 4 тижня тому в суд була передана справа Ігоря Александрова. "Цим ми хочемо засвідчити – ми очистимо України від ганьби".

Президент відзначив, що сьогодні інформаційний простір "розділений між трьома родинами. "Ми бачимо і розуміємо цю проблему, і готові знайти шляхи її вирішення", – сказав президент і пообіцяв, що незабаром можна буде побачити "відкритий і прозорий інформаційний простір України".

Пізніше президент відбув з приватним візитом до Сумської області, щоб вшанувати пам’ять своєї матері, Ющенко Варвари Тимофіївни. У четвер виповнюється 40 днів з дня її смерті.

Ющенко разом з родиною відвідає могилу мами, яка похована в його рідному селі Хоружівка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування