Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відповів Мельниченку "Так"

Четвер, 10 березня 2005, 12:40
Президент України Віктор Ющенко в ході свого візиту до США, запланованого на початок квітня, має намір зустрітися з колишнім майором Держслужби охорони Миколою Мельниченком і колишнім депутатом Олександром Єльяшкевичем.

Про це в четвер на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр України Микола Томенко.

Зокрема, Томенко нагадав, що він у Варшаві 6-7 березня зустрічався з Мельниченком і Єльяшкевичем, щоб з'ясувати їх можливість виступити свідками у суді по справі Георгія Гонгадзе, а також з'ясувати можливість залучення до справи матеріалів і документів, які має Мельниченко.

За словами віце-прем'єра, Мельниченко та Єльяшкевич висловили готовність прибути в Україну і дати свідчення у суді у справі Гонгадзе.

За словами Томенка, під час зустрічі було знайдено такий механізм: після того, як будуть врегульовані дипломатичні, організаційні моменти прибуття Мельниченка і Єльяшкевича в Україну, вони готові свідчити і передати всі матеріали стосовно справи Гонгадзе, які вони мають.

Він зазначив, що Мельниченко і Єльяшкевич висловлювали застереження, про необхідність переглянути справу Єльяшкевича, яку він вважає політичною, а не побутовою.

"Переконаний, що ця участь (Мельниченка та Єльяшкевича в суді) дасть можливість побачити виключний список людей, які в тій чи іншій мірі причетні до смерті Гонгадзе", - сказав Томенко.

При цьому він повідомив, що Ющенко в ході свого візиту до США, запланованого на початок квітня, має намір зустрітися з Мельниченком і Єльяшкевичем.

10 травня 2000 року на той час народний депутат України Єльяшкевич виступив із парламентської трибуни з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 58 Кримінального кодексу про замах на нього як на депутата.

Єльяшкевич заявив, що на нього було скоєно напад, внаслідок якого він отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку й перелом перенісся.

21 грудня 2001 року голова Тимчасової слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Олександр Жир заявив, що, на думку комісії, Генпрокуратура перешкоджає перевірці політичних мотивів замаху на Єльяшкевича та причетності до цього особисто президента Кучми.

Жир зауважив, що Генпрокуратура свідомо не бере до уваги заяву Мельниченка від 16 листопада 2000 року та запис розмови Кучми з невідомим, здійснений Мельниченком. "В цій розмові Кучма повідомляє співрозмовнику, що у разі винесення Єльяшкевичем на розгляд Верховної Ради питання про імпічмент президенту, Єльяшкевича поб'ють так, щоб не піднявся".

УНІАН

Читайте також:

Олександр Єльяшкевич: "Вважаю замовником нападу на мене президента України Леоніда Кучму…"

Доповідь голови тимчасової комісії по справі Гонгадзе Олександра Жира у Верховній Раді України про стан розслідування справ комісії

Розвідка боєм з табору Кучми?

62 секунди, про які Кучма мріяв би забути

Кучма: Будут досрочниє вибори. Я в среду вечером пріглашу большинство к себе. І скажу: вибірайте!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...