Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-губернатор Сумщини Щербань обійшовся аграріям у 240 мільйонів

Четвер, 10 березня 2005, 12:51
Збитки сільськогосподарських підприємств Сумської області від діяльності екс-губернатора Володимира Щербаня і його команди становлять близько 240 млн. грн.

Про це голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Лаврик заявив на нараді працівників агропромислового комплексу області, повідомляє УНІАН.

На думку Лаврика, сільгоспвиробники мали величезні збитки через те, що змушені були реалізовувати свою продукцію за зниженими цінами на підприємства, підконтрольні Щербаню.

Тільки від реалізації молока за зниженими цінами підприємства області втратили понад 17 млн. грн., близько 37 млн. становили втрати через здачу цукрового буряка за зниженими цінами. При цьому підприємства часто не розраховувалися з виробниками сільгосппродукції, зазначив голова Сумської ОДА.

За інформацією начальника управління з питань переробної промисловості Сумської облдержадміністрації Григорія Негреби, "тільки по Охтирському, Білопільському і Глухівському сирзаводах, Роменському молкомбінату, Сумському м'ясокомбінату і ТОВ "Сумиагроцукр" борги перед сільгоспвиробниками становили понад 6 млн. грн.".

Також в Сумській облдержадміністрації для місцевих журналістів були оприлюднені схеми впливу бізнес-групи Щербаня на різні галузі економіки регіону.

На 7 великих ватманах було представлено детальну інформацію про те, яким чином бізнес-групою Щербаня контролюється паливно-енергетичний комплекс, АПК, банківська сфера, промисловість та інші галузі Сумщини.

У цих схемах вказана інформація про засновників підприємств – прізвища та адреси проживання деяких з них, розмір статутного фонду і зв'язки фірм та підприємств тощо.

Серед засновників фірм фігурують, зокрема, дружина та син Володимира Щербаня – Ірина та Артем Щербань, а також ряд інших відомих у регіоні людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:04
Сповільнення інфляції у річному вимірі у квітні зупинилося – Держстат
15:59
Росіяни захопили 4 селища на Харківщині, намагаються просунутися до Вовчанська – джерела
15:50
У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування: забезпечить 1200 протезів на рік
15:35
Звільнення для догляду за хворою дитиною: хто з військових може ним скористатися
15:27
За 2023 рік "Укренерго" погасило боргів перед учасниками енергоринку на 25 мільярдів
15:25
Україна наполягає, щоб в угоді про вступ в ЄС не було територіальних обмежень
15:20
Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід для ексміністра Сольського
15:18
Ворог масовано обстрілює Харківщину: є загиблі й поранені серед цивільних – ОВА
15:18
Майже мільярд доларів з металургії: Україна наростила виручку від експорту чорних металів
15:10
Міноборони: На Харківщину, де намагаються прорватися росіяни, направили резерви
Усі новини...
Реклама: