Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ДАВ СВІДЧЕННЯ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Четвер, 10 березня 2005, 15:21
У четвер екс-президент України Леонід Кучма, як і було домовлено раніше, відвідав Генеральну прокуратуру і надав свідчення у справі Георгія Гонгадзе.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Фонду "Україна", який очолює Кучма.

Як повідомив Інтерфакс-Україна глава прес-служби Генпрокуратури В'ячеслав Астапов, Кучма прийшов у Генпрокуратуру на допит "ближче до обіду". Його допитували слідчі Генпрокуратури, які займаються розслідуванням кримінальної справи про вбивство Гонгадзе.

Скільки тривав допит і про що йшла мова Астапов не повідомив, пославшись на таємницю слідства.

Відповідаючи на запитання агентства, чи буде Кучма ще раз викликаний на допит, Астапов сказав, що це буде залежати від рішення слідчих.

1 березня Ющенко заявив, що справа Гонгадзе розкрита, його вбивці встановлені.

2 березня на прес-конференції в Києві генеральний прокурор Святослав Піскун заявив, що 4 березня о 10.00 екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко повинен з'явитися на допит до Генпрокуратури у справі про вбивство журналіста Гонгадзе.

Вранці 4 березня Кравченка було знайдено мертвим з вогнепальними пораненнями голови на власній дачі в Кончі-Заспі під Києвом. Кравченко залишив передсмертну записку, в якій, зокрема, вказав, що "став жертвою політичних інтриг президента Кучми і його оточення".

4 березня Кучма заявив, що достроково перервав свою відпустку для того, щоб не було спекуляцій навколо нього.

Зокрема, в інтерв'ю "1+1" екс-президент України заявив про свою непричетність до смерті Гонгадзе. "Я перед Богом і перед людьми, і перед Гонгадзе, пробачте, я чистий", - підкреслив Кучма. 5 березня Кучма повернувся з Карлових Вар (Чехія) до Києва.

9 березня керівник прес-служби Генеральної прокуратури України В'ячеслав Астапов повідомив, що Генпрокуратура України допитає екс-президента України Кучму у справі про вбивство журналіста Гонгадзе. "Кучма буде допитаний, але коли – вирішить слідчий", - сказав Астапов.

Читайте також:

Кучма попрощався з Кравченком і частково підтвердив його передсмертну записку

КРАВЧЕНКО ЗНАЙДЕНИЙ МЕРТВИМ НА ДАЧІ. МВС ПІДТВЕРДЖУЄ СМЕРТЬ

ОМЕЛЬЧЕНКО НАЗИВАЄ НАСТУПНІ МОЖЛИВІ ЖЕРТВИ. Серед них Деркач, Волков і Бакай

Що відомо про смерть Кравченка?

Оприлюднена передсмертна записка Кравченка. Він обвинувачує Кучму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування