Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОЛІТТЕХНОЛОГІВ ЯНУКОВИЧА ОЧІКУЄ В'ЯЗНИЦЯ? МВС у всьому зізналося

Четвер, 10 березня 2005, 15:53
До організації безладь 23 жовтня 2004 року біля будинку Центральної виборчої комісії під час президентської кампанії було причетним колишнє керівництво МВС.

Про це заявив у четвер в ході брифінгу заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль.

Москаль повідомив, що, зокрема, до цієї справи причетні екс-начальник головного управління МВС у Києві й начальник "Беркута".

За словами заступника міністра, МВС у четвер направило матеріали зазначеної справи в Генеральну прокуратуру для дачі оцінки колишньому керівництву МВС і для відкриття кримінальних справ за фактом його причетності до безладь.

Після порушення кримінальних справ буде проходити відкрите судове засідання за фактом провокацій під час виборів президента України.

Москаль висловив надію, що Генпрокуратура дасть оцінку кожному, хто був причетний до безладь під час президентських виборів, незважаючи на посади.

Разом з тим, він відмовився назвати які-небудь прізвища працівників МВС, причетних до цієї справи. За його словами, всі вони будуть названі після того, як Генпрокуратура порушить кримінальні справи.

Разом з тим, заступник міністра підкреслив, що мова йде про генерал-полковників і генерал-лейтенантів з головного управління МВС у місті Києві. При цьому Москаль зазначив, що всі вони тепер звільнені з органів внутрішніх справ.

Заступник міністра повідомив, що колишнє керівництво МВС, зокрема, причетне до незаконного звільнення молодчиків, найнятих штабом Віктора Януковича, які били народних депутатів й охорону Центвиборчкому 23 жовтня 2004 року.

За його словами, незважаючи на те, що в той день частина учасників безладь була доставлена в Печерський районних відділ внутрішніх справ, вони були відпущені за особистим наказом одного з колишніх керівників МВС.

За словами Москаля, цей керівник також причетний до знищення письмових свідчень учасників безладь і до фальсифікації нових свідчень.

За словами Москаля, основними фігурантами в цих кримінальних справах можуть стати політтехнологи зі штабу Януковича, які придумали такі ідеї, які, за його словами, "інакше, ніж "брєдовими", не назвеш".

Крім того, Москаль повідомив, що на сьогоднішній день на контролі МВС перебуває 340 кримінальних справ, пов'язаних із президентськими виборами. При цьому він уточнив, що має на увазі тільки найбільш резонансні справи.

Заступник міністра заявив, що сьогодні МВС не має наміру ні від кого приховувати інформацію щодо причетності тих або інших посадових осіб до організації провокацій під час виборів.

При цьому він відзначив, що МВС може запевнити, що в майбутньому таке не повториться. "Ми запевняємо, що під час наступних виборів таке більше не повториться, і міліція буде захищати виборчі дільниці й сприяти реалізації конституційних прав громадян", - сказав він.

ЛІГАБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...