Ющенко звернувся до залу з Пінчуком мати совість. А то їх носитимуть на вилах

П'ятниця, 11 березня 2005, 11:27
Президент України Віктор Ющенко заборонив підприємцям давати хабарі чиновникам, інакше він не вважатиме їх своїми союзниками.

"Я вас зобов’язую не давати хабарі. Не прошу, не делікатнічаю – а зобов’язую!", - сказав Ющенко на бізнес-форумі "Влада і бізнес – партнери" у Києві.

"Якщо ви продовжуватимете таку політику - ви не є моїми партнерами, і Бог вас покарає. У бюджеті на 2005 рік зробіть одну доходну статтю – економія на хабарях", - сказав Ющенко.

У свою чергу він повідомив, що влада боротиметься з хабарниками, які працюють у державних структурах.

"Ми робимо бюро національних розслідувань, щоб сконцентрувати в одному місці всі слідчі функції для розслідування зловживань державних службовців 1-3 категорії", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, "я даю слово – влада не буде брати хабарі". Ющенко висловився за те, щоб усі підприємці були рівні перед законом, а не так як при попередній владі - "три родини трималися, а всіх інших під каток".

Ющенко також сказав, що нова влада хоче змінити податковий тиск, але, щоб платили податки усі.

Одним з механізмів ухиляння від податків Ющенко назвав вільні економічні зони. "У нас цих зон, як бабуся Катя казала, як бліх на собаці. Де клан - там і зона. А совість є? Китай уже обігнали по зонах", - запитав президент.

За словами Ющенка, 70-80% усього, що ввозиться в Україну – "ввозиться через зону Донбас".

Ющенко розповів, що був напередодні у Недригайлівській адміністрації Сумської області.

"Це край світу, північ Сумської області... І знаєте, звідки голова райадміністрації? Звичайно, з Донбасу! Обдерта сторона… І адміністрація купує йому квартиру, а тепер він чемодани склав і квартиру приватизував", - розповів Ющенко.

"Скільки треба, щоб ця людина була щаслива, як Остап Бендер", - риторично запитав Ющенко. "Що ви робите, хлопці? Нас люди на вилах носити будуть", - додав він.

Ющенко також розповів, що йому передали схему розграбування Сумщини. За його словами, в неї були втягнуті "понад 120 високих імен".

"Пройдіть по вулицях, коли сідає сонце, скільки людей риється в смітниках? І ці холені "європейці" заробляють на оборотах! Я все зроблю, щоб такого не було", - зазначив президент.

Ющенко процитував президента США Кеннеді, що якщо держава не може допомогти 20% найбідніших, то тоді немає можливості захистити 20% найбагатших.

Ющенко навів приклад як колишньому міністру Білоконю дали пенсію 14 тисяч гривень. "Коли хтось отримує 240 гривень, а хтось пенсію 14 тисяч, то ми на межі великого соціального напруження", - наголосив він.

Ющенко пообіцяв бізнесменам підтримку, однак за умови, що підприємці сплачуватимуть податки.

"Ви народились на цій землі, тут закопані ваші пуповини. І не соромно лежати десь на піску на гальці і знати, що хтось отримує зарплату 240 гривень. У вас співчуття існує чи ні? Ми громадяни чи ні?", - запитав він, звертаючись до залу.

У роботі форуму бере участь прем’єр Тимошенко та економічний блок уряду. В залі були помічені великі підприємці Віктор Пінчук, Олександр Ярославськй, Віталій Гайдук, керівник UMC Ерік Франке.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування