Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко заявляє про новий переділ власності, її міністри сплять на диванчику

П'ятниця, 11 березня 2005, 12:23
Прем’єр Юлія Тимошенко критикує процес політичних розправ, які почались в Україні уже при новій владі.

Як розповіла Тимошенко на бізнес-форумі "Влада і бізнес – партнери", "зараз представники старої влади продовжують бити помаранчевих бізнесменів, а нова влада починає бити блакитних".

"Ми зробимо так, щоб за 2-3 дні такі речі припинилися!", - пообіцяла Тимошенко.

"Що таке знищення політичних опонентів – я вісім років життя пройшла через подібне, і нікому не побажаю такого! І послідовно, до останнього стоятиму, щоб такого не було", - сказала вона.

За словами Тимошенко, зараз на високому державному рівні обдумують, як "відібрати великі підприємства, на середньому - як середні підприємства, а на районному – як відібрати перукарні".

"Ми не будемо поощряти цього", - сказала вона та підкреслила, що нова влада вирішила "не тягати людей" щодо приватизації перукарень, магазинів і офісів, навіть якщо вона була зроблена незаконно.

За словами Тимошенко, у випадку стратегічних підприємств "там, де були надзвичайні порушення, ми розглядаємо систему дооцінки".

Тимошенко також виступила за зниження податкового навантаження на підприємців. "Я всіма фібрами душі ненавиджу ПДВ, я через нього пройшла і знаю, що це таке", - сказала вона.

За словами Тимошенко, коли вона "тільки переступила поріг уряду", вона замовила податковій адміністрації розрахунки надходжень до бюджету за зниженими податками: податок на фізичних осіб – 13%, на реалізацію 7-10%, плюс рента і акцизи.

"І в цих розрахунках немає ПДВ і податку на фонд зарплати. Я вам скажу, що ми могли б отримати до бюджету в таких умовах значно більше – але з певною детінізацією економіки", - сказала Тимошенко.

Прем’єр запропонувала таке зниження податків взяти для обговорення і наступного ухвалення рішень.

Вона закликала боротися з корупцією в Україні. "Я кажу як людина, яка пройшла важкий шлях. Існує корупція двох видів: перша – це вигідна підприємцям корупція. Друга – примусова. Але треба боротися з обома цими типами. І не тільки закликами до моралі", - сказала вона.

Тимошенко також розповіла, що уряд напружено працює над покращенням ситуації в державі. "Міністри не виходять з уряду і сплять на диванчику біля кабінету", - сказала вона і повідомила, що привезла на цей форум постанову кабміну, яка напередодні була підготовлена о першій годині ночі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування