Для підготовки до "Євробачення" Палац спорту вже позичив утричі більше грошей, ніж йому поверне Стецьків

П'ятниця, 11 березня 2005, 13:00
Якщо керівництво Палацу спорту не знизить вартість робіт по реконструкції цієї споруди для проведення конкурсу "Євробачення", Палац спорту можуть забрати у державну власність.

Про це заявив президент Національної телекомпанії України Тарас Стецьків, повідомляє Інститут масової інформації.

"Ми можемо розглянути це питання і забрати Палац cпорту у державну власність, і це може статися за один день" - зазначив Стецьків.

Стецьків вважає значно завищеною вартість робіт з підготовки Палацу спорту до проведення "Євробачення", яку називає керівництво Палацу.

"Вони нагло хочуть взяти з нас гроші, тобто з держбюджету. Але їм це не вдасться зробити. Їм заплатять стільки, скільки реально буде витрачено на підготовку", - підкреслив Стецьків.

На його думку, "для того, аби привести Палац в ідеальний стан, достатньо біля мільйона доларів".

У той же час, директор столичного Палацу спорту Віктор Ткаченко стверджує, що
для підготовки до "Євробачення" Палац спорту уже взяв кредит в розмірі 16 мільйонів гривень.

За ці гроші розпочато роботи, пов'язані з проектуванням інженерних систем, будівництвом коментаторських кабін, повним переобладнанням торгових точок у фойє, заміною підвісної стелі у фойє 2-го поверху, вікон.

Ще ряд угод, за словами Ткаченка, буде підписано після опрацювання проектів. Це, зокрема, договори з благоустрою зовнішньої території Палацу, підсилення металоконструкцій в місцях підвісу планованих 40 тонн звуко- та світлоапаратури, реконструкції системи кондиціювання.

На думку Ткаченка, загальна сума, необхідна для виконання запланованих робіт, становить 8-9 млн. гривень.

Але до цього, переконаний він, потрібно додати також і витрати на зворотню трансформацію Палацу після "Євробачення" - демонтування коментаторських кабін та відновлення лож преси, переобладнання новоствореного прес-центру у гімнастичний комплекс тощо.

Однією з основних проблем, що значно ускладнює підготовку Палацу спорту до євроконкурсу, Ткаченко називає відсутність договору на проведення цього заходу між НТКУ та Палацом.

"Головне ж те, що активна співпраця у нас відбувається виключно з представниками Європейської мовної спілки, а структури НТКУ в Палаці спорту чомусь ніяк не задіяні", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування