Наступного разу народ дізнається все про судимості Януковича

П'ятниця, 11 березня 2005, 13:34
Комітет з питань законодавчого забезпечення правової діяльності пропонує Верховній Раді усунути приховування від народу України фактів кримінального минулого кожного з кандидатів у президенти України.

Про це йдеться у проекті закону про внесення змін до Закону "Про вибори Президента України", внесеному депутатами Володимиром Бондаренком та Юрієм Оробцем.

Автори пояснюють свою позицію потребою уникнути чуток і поширення недостовірної інформації щодо кандидатів у президенти України, повідомляє парламентський портал.

Автори законопроекту вважають інформацію про кандидата у президенти України такою, що має бути оприлюднена в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини (Конституція, частина друга статті 32).

За твердженнями авторів, президент України займає найвищу посаду в державі. І оскільки він обирається народом України за принципами представницької влади, утаювання будь-яких даних з біографії кандидата у президенти не є демократичним.

Народ України має право оцінити кожного з кандидатів на посаду президента за всіма біографічними даними, зазначають автори. На їх думку, навіть суд України шляхом зняття або погашення судимості особи не має право обмежити весь народ України щодо отримання повної інформації про кандидата в президенти України.

Як відомо, протягом минулої кампанії народні депутати "Нашої України" намагалися безуспішно встановити де і за що сидів кандидат у президенти Віктор Янукович.

Інститут масової інформації


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування