Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не проти приєднатися до кількох десятків порядних людей Ющенка

П'ятниця, 11 березня 2005, 14:57
Голова Верховної ради України, лідер Народної партії Володимир Литвин підтримує пропозицію про створення єдиної коаліції з "Нашою Україною" і Блоком Юлії Тимошенко.

"Якби я був одинаком, і це була б пропозиція Володимиру Литвину, я б відповів однозначно - так, я підтримую цю пропозицію", - заявив спікер у прямому ефірі радіо "Ера" в п'ятницю.

Разом з тим, спікер вважає, що з цього питання необхідно провести переговори.
За словами Литвина, після установчого з'їзду партії "Народний Союз "Наша Україна" він зустрічався з президентом Віктором Ющенком.

Під час цієї зустрічі, як сказав Литвин, обговорювалося питання про проведення таких консультацій, а також соціологічних опитувань "для того, щоб вийти на оптимальний результат, для того, щоб не нашкодити один одному і не працювати так, щоб відкидати певні верстви населення, які орієнтуються на ту чи іншу політичну силу".

Відповідаючи на запитання, чи не вважає він тиском з боку Ющенка його заяву про єдину коаліцію на парламентських виборах з партією "Народний союз "Наша Україна", Народної партії й БЮТ, Литвин сказав: "Ні, я думаю, що виступ Ющенка свідчить про те, що це пропозиція, а не наполеглива рекомендація й не тиск".

"Я думаю, що тиском і наполегливими рекомендаціями коаліції не створюються", - підкреслив Литвин.

"Це просто перспективна, на мою думку, пропозиція, яку необхідно уважно вивчити, зважити як кожній стороні, так і цілому блоку, для того щоб отримати той результат, на який вказав президент - щоб обов'язково не програти, а виграти вибори 2006 року", - вважає спікер.

Литвин сказав, що на парламентських виборах Народна партія переслідуватиме головну мету - "чітко акумулювати устремління, інтереси й погляди людей і сформулювати їх у конкретних політичних завданнях".

Другим етапом, за словами спікера, стане підведення під такі політичні програми економічних платформ. "Саме в такому напрямку - політичному, економічному, пропагандистському, роз'яснювальному й буде діяти Народна партія", - сказав Литвин.

Спікер також висловив думку, що в перехідних умовах, "коли суспільство переживає болючий перелом ціннісних, світоглядних, ментальних установок, вирішують справу не величезні програми, не закони - вирішують справу кілька десятків порядних людей".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: