Лікарів для Ющенка запрошували не лише зі США

П'ятниця, 11 березня 2005, 17:45
Троє американських медиків, про яких йдеться у статті "Вашингтон пост", були одними з багатьох, які консультували Віктора Ющенка восени і взимку 2004 року. Ще минулого року лікарі з клініки "Рудольфінергаус" зверталися за допомогою до закордонних колег.

Про це повідомила прес-секретар президента Ющенка Ірина Геращенко, коментуючи статтю в газеті щодо участі в лікуванні Ющенка американських лікарів, передає прес-служба президента.

Президент клініки доктор Цимпфер та лікуючий лікар Ющенка Микола Корпан зверталися з листами до лікарів із Франції, Ізраїлю, Америки та інших держав з проханням допомогти у встановленні причин атипового перебігу хвороби тоді ще кандидата в президенти Ющенка. Про це ще в жовтні повідомив сам пан Цимпфер на прес-конференції у Відні.

Відгукнувшись на заклики лікарів, свою допомогу їм та Ющенку запропонували чимало медичних закладів з усього світу. Зробити аналізи та провести необхідні консультації виявили готовність українські, західноєвропейські, японські та інші лікарі.

Прес-секретар відзначила, що Ющенко та його родина вдячні всім медикам, професіоналам, які щиро бажали допомогти встановити причини захворювання і знайти точний метод лікування.

Вона також наголосила, що президент ніколи не робив таємниці зі свого здоров'я і завжди закликав журналістів ставитися з розумінням до цього делікатного питання, в якому межа між публічністю і приватністю дуже тонка.

За словами Геращенко, наразі український президент почувається добре, а вітчизняні та європейські лікарі, які консультують його, відзначають надзвичайно позитивну динаміку його видуження.

Крім того, медики переконані, що за кілька місяців зникнуть візуальні ознаки хвороби.

Читайте також:

Лікувати Ющенка допомагав держдепартамент США. Діоксин виготовлено в Росії?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування