У Верховній Раді шукали вибухівку, але дуже непомітно

П'ятниця, 11 березня 2005, 17:58
Близько 17 години у п'ятницю до міліції надійшов телефонний дзвінок про замінування корпусу Верховної Ради України. Інформація виявилася неправдивою.

Про це повідомили "Українській правді" в Центрі громадських зв'язків столичного управління внутрішніх справ.

За інформацією ЦГЗ, анонімний телефонний дзвінок надійшов близько 17 години, після чого до Верховної Ради одразу ж виїхала оперативна група.

Втім, вибухового присторою виявлено не було.

Як повідомили в ЦГЗ, за даним фактом фальшивої тривоги проводиться розслідування, щоб притягнути зловмисників до відповідальності.

У Центрі громадських зв'язків не змогли відповісти, як довго оперативники проводили пошуки вибухівки у стінах парламенту.

Разом з тим, прес-секретар спікера Верховної Ради Ігор Сторожук, до якого "УП" зателефонувала перед тим, на запитання про замінування відповів, що нічого про це не знає. "Думаю, що це єрунда якась", - сказав Сторожук, розсміявшись.

Він зазначив, що перебуває у своєму кабінеті в будинку Верховної Ради, і людей, які б проводили якісь пошуки в стінах парламенту, не бачив.

Згодом Сторожук підтвердив інформацією, що до Верховної Ради приїжджали співробітники міліції, які шукали вибухівку. За чутками, телефонував дитячий голос, який нібито повідомив, що заміновано "Верховну Раду на Хрещатику".

Сторожук також пригадав, що аналогічний випадок уже мав місце між другим і третім туром останніх президентських виборів, коли до чергової частини міліції надійшла фальшива інформація про замінування парламенту.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування