Лікарів для Ющенка обирали зі списків Держдепартаменту США

Субота, 12 березня 2005, 12:04
Офіційний представник Держдепартаменту США Ричард Баучер підтверджує, що американські лікарі з Університету Вірджинії їздили у Відень у грудні минулого року, щоб допомогти в лікуванні Віктора Ющенка від отруєння діоксином, однак заявляє, що в цьому не було ніякої політичної мотивації.

"Ми надали те, що я б назвав обмеженою рутинною допомогою", - сказав Баучер, слова якого передають закордонні ЗМІ.

Представник Держдепу також відзначив, що американська адміністрація на прохання родини Ющенка надала їй списки кваліфікованих експертів, і саме родина обрала для Ющенка лікарів з Вірджинського університету.

Як повідомлялося, у п'ятницю газета "Вашингтон пост" з посиланням на американських посадових осіб і лікарів повідомила, що група лікарів зі США на чолі із професором з Університету Вірджинії таємно відвідала столицю Австрії в середині грудня минулого року для сприяння в лікуванні тодішнього кандидата на пост президента України Ющенка.

Прес-секретар президента Ірина Геращенко, коментуючи цю статтю, повідомила, що троє американських лікарів, про яких повідомляє "Вашингтона пост", були одними з багатьох фахівців, що консультували медиків клініки "Рудольфінерхауз".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Лікарів для Ющенка запрошували не тільки зі США

Лікувати Ющенка допомагав держдепартамент США. Діоксин виготовлений у Росії?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування