Медведчук не боїться Мельниченка і за арешт Кучми

Субота, 12 березня 2005, 13:40
Лідер Соціал-демократичної партії (об'єднаної) Віктор Медведчук вважає, що колишнього президента Леоніда Кучму не притягнуть до відповідальності в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я не бачу, як юрист, підстав для того, щоб притягувати до кримінальної відповідальності колишнього президента України в справі Гонгадзе", - сказав він журналістам у Сімферополі.

Він також додав, що поки рано про це говорити, оскільки для цього "треба знать матеріали слідства". "Коли буде відомо можна буде говорити про прогнози. На сьогодні таких підстав, здається, немає", - сказав Медведчук.

На питання про плівки Мельниченка, Медведчук відповів: "Плівки, на мій погляд, юристів, залучити як докази по жодній кримінальній справі не можна. Це моя тверда думка. А от як буде насправді, ми подивимося".

У цей момент, депутат Нестор Шуфрич, який був поруч, додав, що "саме в цих плівках визначена позиція нашого лідера, у тому числі й щодо цього питання (обвинувачень керівництва - УП)".

"Ми всі були обурені й ще тоді наполягали на тому, щоб ця справа була розслідувана до кінця й швидко. І ця позиція озвучена на плівках Мельниченка", - сказав Шуфрич.

На питання, чи будуть репресії перед новими виборами, у тому числі з використанням плівок, Медведчук відповів: "Нікому з членів СДПУ(о) плівки Мельниченка не загрожують. Можу сказати із упевненістю на 100"%.

У той же час, він зазначив, що "може твердо заявити, що сьогодні нова влада тисне на СДПУ(о), більше того, вона почала політичні репресії як проти партії так і проти прихильників Януковича".

На питання чи буде його партія створювати блок на парламентських виборах 2006, Медведчук відповів, що "головне завдання - підготувати партію до самостійної участі на виборах".

"Ми самостійно йшли в 1998, самостійно брали участь у виборах 2002 року, ми готові це робити й у березні 2006", - сказав він.

У той же час зазначив, що не виключено, що партія увійде у виборчий блок. "Ми, наприклад, бачимо, що може мати місце блок, який колись підтримував кандидатів, якого ми висували разом. Як це бачиться нашим політичним партнерам, поки не відомо", - сказав він, додавши, що говорити про результати переговорів поки не доводиться.

"Українська правда", Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...