Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гурвіц хоче відібрати в Боделана крісло мера Одеси

Неділя, 13 березня 2005, 12:41
Народний депутат України Едуард Гурвіц, котрий балотувався в 2002 році на посаду мера Одеси, звернувся з позовною заявою в Приморський суд Одеси переглянути рішення цього суду від 20 травня 2005 року, яким було визнано переможцем на виборах Руслана Боделана.

"Позовна заява подана мною у зв'язку з новими обставинами, які стали відомі", - заявив Гурвіц.

Перше засідання суду по розгляду позовної заяви Гурвица призначено на понеділок 14 березня.

На виборах 2002 року екс-мер Одеси Едуард Гурвіц балотувався на посаду міського голови й посів друге місце з результатом 117 тисяч голосів. Його суперник Руслан Боделан отримав 172 тисячі голосів.

Відразу ж після оголошення результатів виборів у 2002 році Гурвіц звернувся із заявою про те, що в ході виборів були виявлені грубі порушення закону.

Головуючий у суді Віктор Пислар рішенням від 20 травня 2005 року позовну заяву Гурвіца не задовольнив.

За словами Гурвіца, до нових обставин, які стали відомі, належать численні порушення під час голосування і фальсифікації при заповненні протоколів.

Також стало відомо, що багато одеських будинків були занесені в списки різних виборчих дільниць, у результаті чого багато громадян одержали можливість голосувати по кілька разів. 10 травня 2002 року виконуючий обов'язки Генерального прокурора України Микола Гарник порушив кримінальну справу за фактами підробки виборчої документації під час проведення голосування.

Майбутнє судове засідання викликало в Одесі сплеск політичної активності.
Очікується, що в понеділок 14 березня будинок Приморського районного суду Одеси, де розглядатиметься заява Гурвіца, будуть пікетувати до 5 тисяч його прихильників і прихильників Боделана.

Управління інформації Одеської міськради поширило заяву, в якій говориться, що "факт скороспішності призначення справи до слухання може спричинити негативні правові наслідки для всіх мешканців Одеси"

Депутат Гурвіц є членом парламентської фракції "Наша Україна".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування