Тимошенко зробила виключення для Пінчука. І готує йому дієту?

Неділя, 13 березня 2005, 14:23
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що до держвласності через суд буде повернуто лише "декілька об'єктів", які приватизували несправедливо, а за інші буде запропоновано доплатити нинішнім власникам.

На прес-конференції в Києві Тимошенко повідомила, що "уряд і суспільство зацікавлені" у приватизації "за реальну ціну".

"Чим обурений народ? Що фактично колишній президент робив подарунки!", - сказала Тимошенко.

"Головний упор треба зробити на дооцінку майна, щоб дозволити доплатити власникам реальну вартість. І якщо вони не захочуть – то тоді виставляти підприємства на аукціон".

"Що стосується підприємств як "Криворіжсталь" – і таких є декілька випадків, де навіть вигляду не робили, що приватизація робилася чесно: такі підприємства через суд будуть повернуті у держвласність і потім проведені нові аукціони", - заявила Тимошенко.

Тимошенко наголосила: "Жодного вкраденого об’єкту в руках тих, хто украв, не залишиться".

Вона також обурилася практикою приватизації при Кучмі, коли "величезні підприємства з великою кількістю соціальних проблем" продавалися без угод, в яких держава ставила новим власникам свої умови.

"Продається величезний металургійний комбінат – і на одному аркуші пишуть три слова. Та собачу будку на більших умовах продають!". Прем’єр також повідомила, підприємства-монополісти і стратегічні об’єкти будуть залишені в держвласності.

За словами Тимошенко, за рахунок доплати за приватизацію уряд планує почати вирішувати питання повернення заощаджень.

При цьому прем’єр звернулася до власників "маленьких підприємств", щоб вони не турбувалися, що почнеться реприватизація і націоналізація.

"Кровожадності" в уряду не існує. І ми не плануємо їсти маленькі підприємства на сніданок", - сказала Тимошенко.

Водночас Тимошенко повідомила, що при новій владі "жирні коти", які існували при Кучмі, "будуть стрункими і позбудуться жирку".

На це віце-прем'єр Микола Томенко додав, що "коти ставатимуть не тільки стрункими, але і березневими – хотітимуть отримати, але не зможуть".

Українська правда

Читайте також:

ПІНЧУК НЕ ЗРОЗУМІВ ТИМОШЕНКО - він не зможе доплатити за "Криворіжсталь"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News