Тимошенко не може гарантувати, що чиновники не крастимуть. Вона захищає мера і попереджає прем’єра

Неділя, 13 березня 2005, 14:59
Прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє найближчим часом поїхати у відрядження регіонами для наведення порядку.

"Як приймуть бюджет, я поїду по регіонам. І почну з найбільш проблемних регіонів – а це східні регіони", - сказала Тимошенко журналістам, яка до цього повідомляла про намір ухвалити зміни до бюджету 21-26 березня.

"Як ми трусимо на рівні центру, як намагаємося закрити тіньові схеми в центральному апараті влади – так само будемо спускатися на нижчі рівні. І ті хто уродував регіони – там буде наведено порядок", - додала вона.

На питання, де гарантії, що зараз чиновники на місцях не будуть красти, Тимошенко сказала: "Таку гарантію я вам дати не можу".

"У нас залишилася частина старих чиновників, і є питання: чи зможуть вони жити в умовах нової влади?", - сказала Тимошенко

Водночас, сказала Тимошенко, уряд набирає "величезну кількість нових чиновників".

"Це виглядатиме як процес намивання золота, коли відсівається каміння і залишається золото. Протягом півроку пройде сортування, і ми відберемо найкращих, які зможуть представляти нову владу", - додала вона.

Тимошенко звернулася до журналістів: "Якщо ви бачите, що на посади потрапив непотреб – не переймайтеся, бо це перший набір (влади). Але далі крок за кроком, я вам точно кажу, ми будемо моніторити кожне ваше слово".

"Кожне ваше "SOS!" ми будемо уловлювати радарами. Просто робіть оцінку, а ми будемо користуватися вашими порадами", - сказала Тимошенко.

Водночас Тимошенко стала на захист мера Львова Буняка, якого критикують у ЗМІ і якого час від часу намагаються відправити у відставку. (На виборах-2002 БЮТ підтримував Буняка).

"Навколо Буняка, враховуючи його гоноровий характер, багато наносного. Він багато зачепив інтереси місцевих кланів, щоб навести порядок у Львові", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, те, що Буняк обіцяв під час виборів забезпечити Львов безперебійним водопостачанням – "це питання значно частково вирішив, і будівництво іде на повну потужність".

"Львів може більше ніколи не мати такого мера, як господаря! Він займається не політикою, а справами. І у нього відкрита спина для кинджалів", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що "хоче, щоб Буняк залишився мером Львова".

За її словами, становище Буняка "нагадує мені той стан, в якому я опинилася, коли я була віце-прем'єром". "Тоді не було жодного каналу, який би мене не ганьбив", - нагадала Тимошенко.

Характеризуючи нового губернатора Донецької області Вадима Чупруна, Тимошенко сказала, що на нього "покладається багато надій", але оцінити його дії можна "через деякий час".

Тимошенко також звернулася до мешканців Луганської і Донецької областей "трохи почекати і не піддаватися не заклики політичних авантюристів".

Щодо зміни влади в Криму, Тимошенко сказала, що прем'єра там "обирають, а не призначають, і уряд тут не учасник". Як відомо, в автономії головою уряду залишився Куніцин, який був при Кучмі.

Тимошенко висловила надію, що "керівництво кримської автономії буде обов’язково підпорядковуватися рішенням про наведення порядку".

"І я сподіваюся, що Куніцин розбереться з незаконним розбазарюванням земель. Якщо порядок не буде наводитися – ми будемо піднімати інші питання", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування