Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТОМЕНКО НАЇХАВ НА ЖУРНАЛІСТІВ. Тимошенко хоче станцювати вальс

Неділя, 13 березня 2005, 15:37
Віце-прем'єр Микола Томенко закликає журналістів при критиці діяльності Кабміну подавати також точку зору влади.

Про це Томенко заявив на прес-конференції, торкнувшись висвітлення роботи уряду у ЗМІ, зокрема, щодо підвищення пенсій – як відомо, за невиконання обіцянок владу критикують СДПУ(о) та "Регіони України".

"Коли ви берете коментарі експертів – ми хочемо фахової критики. Бо люди, які голосували за лобістський бюджет цього року – "Регіони України", Компартія, СДПУ(о) – тепер розповідають, як вони мужньо боролися за соціальні стандарти, а ми не боремося".

"Це не чесно. І коли починаєте писати – загляніть на події рік тому і подивіться цифри, документи, які тоді ухвалювалися", - дав Томенко пораду журналістам.

Томенко закликав до "чесної журналістики".

"Я дивлюсь на загальнонаціональних каналах коментарі політика, у якого ступіть довіри 0,7%, і який вчить, як треба жити", - сказав Томенко, очевидно, маючи на увазі Медведчука. "То у мене питання: може, й іншу точку зору треба показати?!".

Як відомо, Медведчук також критикував нову владу за відмову проводити парад на 9 травня. На це Томенко нагадав, що під час параду з нагоди 60-річчя звільнення України восени 2004 під час виборів Янукович стояв на трибуні і жував цукерку.

"Є живі класики, які цукерки жували під час параду! А ми тепер начебто зневажаємо ветеранів?! Але у нас жуючих немає, бо нема коли їсти", - сказав Томенко, маючи на увазі завантаженість уряду.

Томенко пояснив, що уряд хоче на 9 травня "щоб всі ветерани прийшли на Хрещатик, а не щоб по списку організували ветеранів, які прийшли вклонитися владі".

"Я просив би невдах не витягувати на камеру із заявами, що влада не дбає про простих людей. Я просив би чесної розмови і чесного висвітлення!", - сказав Томенко, звертаючись до журналістів.

У свою чергу, прем’єр Юлія Тимошенко пояснила, що замість параду на 9 травня влада хоче допомогти кожному ветерану.

"Яке протезування зубів їм треба, яка операції по зору? Ви знаєте, що ці люди страждають на катаракту – я навіть знаю назви цих захворювань, бо щодня працюємо з цим. Ми хочемо кожному зробити протезування кінцівок", - пояснила вона.

"Ми думаємо, як учасників війни забезпечити ліками… І це й буде наш парад – а не ставити 75-річних людей за трибуною. Парад буде – але в душі цих людей!", - додала прем’єр.

За словами Тимошенко, вона мріє, щоб на День перемоги всі ветерани зібралися на Хрещатику за великий стіл, "де буде каша, традиційні 50 грамів, і фронтова музика".

"І я мрію з кимось з ветеранів станцювати фронтовий вальс. А не стояти на трибуні", - сказала Тимошенко і додала, що такі ж "мрії й у президента".

Критику за 9 травня Тимошенко назвала "піар-акцією, яка проводиться так званою опозицією". "Вони "так звана опозиція", бо всі ці фракції ідуть до влади".

"З одного боку, вони просять про пощаду, а з іншого - влаштовують брудні піар-акції".

У свою чергу Томенко сказав, що уряд "нормально ставиться до критики, бо це значить, що ми щось робимо".

Томенко також пообіцяв, що "ніхто не буде в Кабінеті Міністрів чи секретаріаті президента рахувати кількість критичних матеріалів про владу", як це робилося при Кучмі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування