Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дала пораду, що треба тримати в руках

Неділя, 13 березня 2005, 16:03
Прем’єр Юлія Тимошенко радить людей тримати заощадження у гривні, а не в доларах.

"Курс гривні щодо долара дедалі буде міцнішим. Це значить, що заощадження і власні збереження краще тримати в гривні", - сказала Тимошенко на прес-конференції в неділю.

Тимошенко додала, що вона каже "не банальні речі, а пораду – зараз вигідніше тримати в руках гривні".

У свою чергу присутній на прес-конференції міністр фінансів Віктор Пинзеник сказав, що "долар постійно знецінюється, і за 100 доларів сьогодні ви купите менше, ніж рік тому".

Тимошенко сказала, що в 2005 році вони розраховують на інфляцію "нижче, ніж план в бюджеті – 8-9"%.

Зараз, за словами Тимошенко, "іде по інерції зростання цін на продукти харчування, і треба кілька місяців, щоб приборкати цю поствиборчу інфляцію".

"Попереднім урядом було зроблено надто багато нефахових кроків – занадто висока емісія, занадто різке підвищення пенсій".

В свою чергу Пинзеник оголосив про кроки влади на зниження інфляції: "Ми скасували обов’язковий продаж твердої валюти. До цього діяла норма, за якою 50% валютної виручки продавали. Після прийняття постанови такої норми не буде. Ефект цього рішення? Це одне із сильних антиінфляційних рішень!".

"Ми обговорюємо пропозицію не прив’язувати гривню до долару, а відпустити курс. Це ще одне з серйозних антиінфляційних рішень", - додав Пинзеник.

За його словами, щоб не допустити інфляції, уряд не буде робити "залпового підвищення зарплати". "Не буде шоку, що в один момент викинемо всі гроші. Ні, ми по мінімальній зарплаті зробимо три кроки підвищення".

Тимошенко також повідомила про вище за прогнозне зростання валового внутрішнього продукту в 2005 році – 8,2%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування